Pilnagrūdžių miltų blynai „Flafiai“


Desertai

Viso grūdo dalių miltų kepiniai daug kam asocijuojasi su sunkiais „kombikormu“ atsiduodančiais sveikuoliškais šedevrais. Bet taip neturi būti! Su viso grūdo dalių miltais galima iškepti kuo puikiausius ir puriausius kepinius, kuriems jie dažnai prideda dar ir sodresnio „senobiško ragaišio“ aromato. Turint omenyje, kad jie gerokai maistingesni nei įprasti rafinuoti (baltieji) miltai, verta pabandyti juos realibilituoti šiuo purių blynelių „Flafių“ receptu!

Reikės (12 blynelių):

  • 115 g viso grūdo dalių kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cukraus
  • 150 g natūralaus sojų jogurto
  • 50 ml augalinio pieno
  • 2 v.š. aliejaus

Eiga:

  1. Labai lėtai sumaišykite sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius, cukrų) su skystais (augaliniu jogurtu, pienu, aliejumi). Nepermaišykite!
  2. Į sausą įkaitintą keptuvę liekite po šaukštą tešlos, vos vos paskleidžiant ją po keptuvę. Kepkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies.

Recepto autorės: Mi ir Do virtuvė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]