Veganiškas apelsininis sūrio tortas


Desertai

Jau po truputį ruošiantis kalėdiniam stalui, turimus apelsinus ir mandarinus galima sudėti ne tik į gražias vazas, bet ir į tortą! Šiame recepte naudota 17cm skersmens apvali torto forma (su nuimamais šonais).

Torto pagrindiniam įdarui reikės:

  • 150 g anakardžių (išmirkyti juos karštame vandenyje bent 30 min arba per naktį)
  • 150 g kokosų kremo
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievės
  • 40 ml šviežių apelsino sulčių (pusės apelsino)
  • 3 šaukštų klevų sirupo (apie 40 g)
  • kelių lašelių vanilės aromato
  • 0,5 šaukštelio agaro ir 50 ml vandens

Torto pagrindui reikės:

  • 165 g paprastų sausainių be priedų
  • 70 g veganiško sviesto arba margarino
  • žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio kokosų aliejaus

Želė sluoksniui reikės:

  • 50 g veganiškos apelsinų skonio želė su agaru
  • 250 ml šalto vandens

Eiga:

  1. Smulkiai sutraiškyti sausainius iki trupinių (galima trintuvu, tik palikti ir didesnių trupinių/gabaliukų). Juos sumaišyti su margarinu, druska ir aliejumi. Masę tolygiai paskirstyti ir įspausti torto formos pagrinde bei įdėti į šaldytuvą.
  2. Trintuvu labai gerai sumalti ingredientus torto įdarui.
  3. Agarą sumaišyti su vandeniu ir vis maišant pavirinti ant silpnos ugnies. Užvirus iškart sumaišyti su torto mase (galima maišyti trintuvu).
  4. Visą masę dėti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve apie 20-30 minučių prieš darant viršutinį želė sluoksnį.
  5. Tortą palaikius šaldytuve, padaryti želė pagal instrukcijas (tik dalį pakelio). Želė užpilti ant torto (ne verdančią, porą minučių pravėsusią), galima išdėlioti mandarinų papuošimui. Tik svarbu įsitikinti, kad želė neišbėgs pro jūsų torto formos šonus (toje vietoje, kur ji užsidaro). Tortą palaikyti kambario temperatūroje 7-10 min. ir atsargiai įdėti į šaldytuvą – laikyti šaldytuve kelias valandas (arba per naktį).

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]