Keptų burokėlių, raudonųjų svogūnų ir lapinio kopūsto (kale) salotos su grikiais


Salotos

Atėjus šaltam orui ir toliau galite skanauti salotas – tiesiog pritaikykite jas prie metų laikų! Kai už lango taps balta, tikrai norėsite lėkštėje garuojančio patiekalo. Šios salotos kaip tik tokios!

Reikės:

2 porcijoms

  • 2 nedidelių burokėlių
  • 2 didelių raudonųjų svogūnų
  • 6-8 lapinio (kale) kopūsto šakelių
  • Pusės citrinos sulčių
  • 1 stiklinės virtų grikių
  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus (daržovių kepimui)
  • 1 v.š. lydyto augalinio sviesto arba aliejaus (grikiams apkepti)
  • Druskos ir pipirų
  • Saujos lukštentų kanapių sėklų

Padažui

  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. augalinio saldiklio (pavyzdžiui, klevų sirupo)
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C karščio temperatūros. Supjaustykite nuvalytus burokėlius maždaug 1 cm storio griežinėliais, o svogūnus – storesniais pusžiedžiais. Sudėkite daržoves į kepimo skardą (geriausia – vienu sluoksniu), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir gerai viską išmaišykite (rankomis) – taip, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Kepkite maždaug 40 minučių, kol daržovės iškeps ir lengvai karamelizuosis.
  2. Nuo lapinio kopūsto koto nuskabykite lapelius. Juos supjaustykite, sudėkite į dubenį, užberkite truputį druskos, įspauskite citrinos sulčių ir pagniaužykite (rankomis), kad kopūsto lapai suminkštėtų.
  3. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą lydyto augalinio sviesto arba aliejaus. Pakepinkite grikius.
  4. Gerai sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus (labai patogu tam naudoti paprasčiausią užsukamą stiklainį – sudėkite produktus ir gerai pakratykite). Tada paragaukite ir, jei reikia, skonį pakoreguokite druska ir (arba) pipirais.
  5. Sudėkite keptas daržoves, grikius ir lapinius kopūstus į lėkštes, apliekite padažu ir užberkite lukštentų kanapių sėklų. Skaniausia salotas valgyti šiltas.

Recepto autorė: Jūratė Navikienė iš tinklaraščio Valgykime sveikiau (@valgykimesveikiau)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]