Libanietiškos tabule salotos


Salotos

Gaivios ir greitai pagaminamos salotos atgaivins jus karštomis vasaros dienomis arba puikiai pasitarnaus kaip įdomesnis garnyras likusiais metų laikais. Petražolės ir mėtos suteiks šviežumo pojūtį, o kiti ingredientai bus tikras vitaminų, mineralų ir antioksidantų užtaisas!

Jei norisi įdomesnio skonio, pomidorus galite keisti granatų sėklomis, svogūnų laiškus – česnakų laiškais, taip pat, jei norisi daugiau daržovių ir gaivumo, įsipjaustykite agurko. Vietoje bulguro drąsiai virkite bolivinę balandą ar sorų kruopas, dėkite daigintų kviečių ar smulkintą kalafiorą. Variacijų į valias, tad nebijokite eksperimentuoti!

Reikės (4 porcijoms):

  • 300 g bulguro kruopų (nevirtų)
  • 500 ml verdančio vandens
  • saujelės šviežių petražolių
  • poros šakelių šviežių mėtų
  • 3 didesnių pomidorų
  • 3 stiebų svogūno laiškų
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 citrinų
  • 1 a. š. druskos
  • ½ a. š. juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Užvirkite vandenį ir sudėkite kruopas. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir rankšluosčiu, palikite 15 minučių, kol kruopos suminkštės.
  2. Supjaustykite petražoles, mėtas, pomidorus, svogūnų laiškus ir sudėkite į indą kartu su kruopomis.
  3. Viską sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Challenge 22

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]