Gaivios ir greitai pagaminamos salotos atgaivins jus karštomis vasaros dienomis arba puikiai pasitarnaus kaip įdomesnis garnyras likusiais metų laikais. Petražolės ir mėtos suteiks šviežumo pojūtį, o kiti ingredientai bus tikras vitaminų, mineralų ir antioksidantų užtaisas!
Jei norisi įdomesnio skonio, pomidorus galite keisti granatų sėklomis, svogūnų laiškus – česnakų laiškais, taip pat, jei norisi daugiau daržovių ir gaivumo, įsipjaustykite agurko. Vietoje bulguro drąsiai virkite bolivinę balandą ar sorų kruopas, dėkite daigintų kviečių ar smulkintą kalafiorą. Variacijų į valias, tad nebijokite eksperimentuoti!
Reikės (4 porcijoms):
- 300 g bulguro kruopų (nevirtų)
- 500 ml verdančio vandens
- saujelės šviežių petražolių
- poros šakelių šviežių mėtų
- 3 didesnių pomidorų
- 3 stiebų svogūno laiškų
- 45 ml alyvuogių aliejaus
- 2 citrinų
- 1 a. š. druskos
- ½ a. š. juodųjų pipirų
Eiga:
- Užvirkite vandenį ir sudėkite kruopas. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir rankšluosčiu, palikite 15 minučių, kol kruopos suminkštės.
- Supjaustykite petražoles, mėtas, pomidorus, svogūnų laiškus ir sudėkite į indą kartu su kruopomis.
- Viską sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir prieskoniais. Skanaus!
Už receptą dėkojame: Challenge 22