Reikės:
- 200 g kepto batato
- 80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso)
- 60 g nerafinuoto cukraus
- 80 ml augalinio pieno
- 200 g viso grūdo speltos miltų
- 1 a. š. cinamono
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
Pabarstukams:
- 50 g smulkintų graikinių riešutų
- 3 v. š. kokoso cukraus ar tiesiog nerafinuoto
- 1/2 a. š. cinamono
- 30 g šalto sviesto (vegan)
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti:
- Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.
- Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę.
- Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre.
- Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą.
- Kepame 180°C apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt