Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais


Karšti patiekalai

Reikės:

  • baklažano
  • 250 g pievagrybių
  • 250 g virtų avinžirnių
  • 300 ml kokosų pieno
  • 10 g pomidorų pastos
  • svogūno
  • 5 skiltelės česnako
  • gabalėlio imbiero
  • gabalėlio cinamono lazdelės
  • anyžiaus
  • kalendros sėklų
  • juodojo kardamono
  • kumino
  • čili pipirų
  • juodųjų pipirų
  • ciberžolės
  • kario prieskonių
  • garam masala

Pagardinimui:

  • citrinos ar laimo sulčių
  • šviežios kalendros

Gaminame:

  1. Išverdame avinžirnius.
  2. Baklažanus supjaustome kubeliais, užpilame druska ir paliekame, kad išbėgtų skystis.
  3. Pievagrybius supjaustome į keturias dalis.
  4. Į gerai įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame visus stambius prieskonius, išskyrus kuminą – gabalėlį cinamono lazdelės, anyžių,
  5. kalendros sėklas, perpjautą juodąjį kardamoną, čili pipirą. Pakepame labai trumpai.
  6. Tada dedame smulkintą česnaką, svogūną, kumino sėklas ir kepiname, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
  7. Tuomet dedame smulkiai pjaustytą imbierą ir dar pakepiname porą minučių.
  8. Kai viskas gražiai apkepa, galime dėti kario prieskonius ir ciberžolę. Kepiname maišydami.
  9. Prieskoniams įgavus šiek tiek tamsesnį negu įprastai atspalvį, galime dėti pomidorų pastą ir pakepti dar minutę. Štai ir turime visą prieskonių mišinį būtiną kariui, kurį atsidedame, kad panaudotume vėliau.
  10. Tuo tarpu nuo baklažanų nuplauname druską ir ranka šiek tiek paspaudome, kad sumažintume vandens kiekį.
  11. Gerai įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame kepti baklažanus ir grybus. Vis pamaišome, kad gražiai apskrustų.
  12. Tuomet į keptuvę sudedame prieš tai pagamintą prieskonių mišinį, virtus avinžirnius, šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišome.
  13. Paliekame pasitroškinti keletą minučių.
  14. Tada supilame kokosų pieną, patroškiname keletą minučių, kad pasiskirstytų skoniai.
  15. Pabaigoje įberiame garam masala prieskonių ir viską išmaišome.
  16. Patiekiame apšlakstę citrinos ar laimo sultimis ir pabarstę šviežia kalendra kartu su ryžiais ar indiška plokščia duonele.

 

Recepto autorius Eglė Milukaitė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]