Reikės:
- baklažano
- 250 g pievagrybių
- 250 g virtų avinžirnių
- 300 ml kokosų pieno
- 10 g pomidorų pastos
- svogūno
- 5 skiltelės česnako
- gabalėlio imbiero
- gabalėlio cinamono lazdelės
- anyžiaus
- kalendros sėklų
- juodojo kardamono
- kumino
- čili pipirų
- juodųjų pipirų
- ciberžolės
- kario prieskonių
- garam masala
Pagardinimui:
- citrinos ar laimo sulčių
- šviežios kalendros
Gaminame:
- Išverdame avinžirnius.
- Baklažanus supjaustome kubeliais, užpilame druska ir paliekame, kad išbėgtų skystis.
- Pievagrybius supjaustome į keturias dalis.
- Į gerai įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame visus stambius prieskonius, išskyrus kuminą – gabalėlį cinamono lazdelės, anyžių,
- kalendros sėklas, perpjautą juodąjį kardamoną, čili pipirą. Pakepame labai trumpai.
- Tada dedame smulkintą česnaką, svogūną, kumino sėklas ir kepiname, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
- Tuomet dedame smulkiai pjaustytą imbierą ir dar pakepiname porą minučių.
- Kai viskas gražiai apkepa, galime dėti kario prieskonius ir ciberžolę. Kepiname maišydami.
- Prieskoniams įgavus šiek tiek tamsesnį negu įprastai atspalvį, galime dėti pomidorų pastą ir pakepti dar minutę. Štai ir turime visą prieskonių mišinį būtiną kariui, kurį atsidedame, kad panaudotume vėliau.
- Tuo tarpu nuo baklažanų nuplauname druską ir ranka šiek tiek paspaudome, kad sumažintume vandens kiekį.
- Gerai įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame kepti baklažanus ir grybus. Vis pamaišome, kad gražiai apskrustų.
- Tuomet į keptuvę sudedame prieš tai pagamintą prieskonių mišinį, virtus avinžirnius, šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišome.
- Paliekame pasitroškinti keletą minučių.
- Tada supilame kokosų pieną, patroškiname keletą minučių, kad pasiskirstytų skoniai.
- Pabaigoje įberiame garam masala prieskonių ir viską išmaišome.
- Patiekiame apšlakstę citrinos ar laimo sultimis ir pabarstę šviežia kalendra kartu su ryžiais ar indiška plokščia duonele.
Recepto autorius Eglė Milukaitė