Sriuboms dažnai receptų net neprireikia, nes pakanka sudėti mėgstamas daržoves, šiek tiek prieskonių ir jau galima mėgautis sveiku, šildančiu maistu. Tačiau jei norėtumėt paįvairinti įprastą daržovių sriubą, siūlome gaminti ją su kariu ir kokosų pienu. Ši sriuba labai tinka valgyti su ryžių makaronais – pakanka juos išvirti ar palaikyti užpylus karštu vandeniu ir sumaišyti su tiek sriubos, kad juos apsemtų. Sriuba bus skani ir viena, jei norisi ko nors lengvesnio.
Reikės (~3 porcijoms):
- 1 raudonosios paprikos
- 5 pievagrybių
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 2 šaukštelių šviežio tarkuoto imbiero
- 400 ml kokosų pieno (recepte naudotas „light“)
- 2 šaukštų raudonosios kario pastos
- 1 žaliosios citrinos
- 1 litro vandens
- 2 daržovių sultinio kubelių
- Šiek tiek aliejaus
- Šviežių petražolių (nebūtina)
Eiga:
- Susmulkinti visas daržoves – svogūną ir česnakus kuo smulkiau, papriką plonomis juostelėmis, o pievagrybius plonais griežinėliais.
- Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus (~1 šaukštą) ir įkaitinti. Į ją sudėti smulkintą svogūną ir česnakus. Pakepti apie 3 minutes vis pamaišant. Sudėti tarkuotą imbierą ir pakepti dar 2 minutes. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius. Pakepti 4-5 minutes (nereikia pilnai iškepti).
- Virimo puode užkaisti 1 litrą vandens, sudėti ir ištirpinti daržovių sultinio kubelius, taip pat raudonąją kario pastą. Į puodą sudėti apkepintas daržoves, supilti kokosų pieną ir pakaitinti, kol sriuba bus karšta, ant užvirimo ribos ir tuomet išjungti viryklę.
- Į sriubą išspausti visą žaliąją citriną (galima ir pusę citrinos, jei nemėgstate rūgštumo).
- Sriubą galima supilti ant paruoštų ryžių ar kitų azijietiško stiliaus makaronų, nors ją tinka valgyti ir vieną, su šviesia duonele. Patiekus ant viršaus užbarstyti petražolių ar kitų žolelių.
Recepto autorius: @plantasticka