Trinta kario-morkų sriuba


Sriubos

Kreminė ir soti morkų sriuba puikiai tiks pietums arba vakarienei tiek šaltuoju, tiek šiltuoju metų laiku. Sriubą pagardinti galite įvairiomis sėklomis (moliūgų, kanapių ir kitomis), taip pat – augalinės kilmės grietinėle. 

Reikės (~4 porcijoms):

  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 1 svogūno
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1 šaukštelio malto arba šviežio imbiero
  • 1 šaukštelio kario prieskonių
  • ¼ šaukštelio kajeno miltelių
  • 5 didelių morkų
  • 180 g šaldyto moliūgo kubelių (juos galite pakeisti maždaug dar 2 morkomis)
  • 800 ml daržovių sultinio (1,5 sultinio kubelio – 800 ml vandens)
  • 1 skardinės kokosų pieno (riebaus)
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)

Eiga:

  1. Nuplaukite, nuskuskite ir kubeliais supjaustykite morkas.
  2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
  3. Įkaitinkite puodą, įdėkite šaukštą kokosų aliejaus ir palaukite, kol jis ištirps.
  4. Į puodą sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
  5. Į puodą sudėkite visus prieskonius – imbierą, karį, kajeno miltelius ir išmaišykite.
  6. Supilkite apie 800 ml vandens ir įdėkite 1,5 kubelio sultinio. 
  7. Sudėkite smulkintas morkas, šaldytą moliūgą (jei turite ir panaudosite sriuboje). Gerai išmaišykite. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 25-30 minučių, kol morkos suminkštės. Verdant vis pamaišykite.
  8. Išvirę palikite sriubą kelias minutes atvėsti. Tada sumalkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite skardinę kokosų pieno ir gerai išmaišykite.
  9. Jeigu reikia, papildomai įdėkite druskos arba kitų prieskonių.

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]