Kreminė ir soti morkų sriuba puikiai tiks pietums arba vakarienei tiek šaltuoju, tiek šiltuoju metų laiku. Sriubą pagardinti galite įvairiomis sėklomis (moliūgų, kanapių ir kitomis), taip pat – augalinės kilmės grietinėle.
Reikės (~4 porcijoms):
- 1 šaukšto kokosų aliejaus
- 1 svogūno
- 3-4 česnako skiltelių
- 1 šaukštelio malto arba šviežio imbiero
- 1 šaukštelio kario prieskonių
- ¼ šaukštelio kajeno miltelių
- 5 didelių morkų
- 180 g šaldyto moliūgo kubelių (juos galite pakeisti maždaug dar 2 morkomis)
- 800 ml daržovių sultinio (1,5 sultinio kubelio – 800 ml vandens)
- 1 skardinės kokosų pieno (riebaus)
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Eiga:
- Nuplaukite, nuskuskite ir kubeliais supjaustykite morkas.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
- Įkaitinkite puodą, įdėkite šaukštą kokosų aliejaus ir palaukite, kol jis ištirps.
- Į puodą sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
- Į puodą sudėkite visus prieskonius – imbierą, karį, kajeno miltelius ir išmaišykite.
- Supilkite apie 800 ml vandens ir įdėkite 1,5 kubelio sultinio.
- Sudėkite smulkintas morkas, šaldytą moliūgą (jei turite ir panaudosite sriuboje). Gerai išmaišykite. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 25-30 minučių, kol morkos suminkštės. Verdant vis pamaišykite.
- Išvirę palikite sriubą kelias minutes atvėsti. Tada sumalkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite skardinę kokosų pieno ir gerai išmaišykite.
- Jeigu reikia, papildomai įdėkite druskos arba kitų prieskonių.
Recepto autorius: @plantasticka