Tikriausiai daug kam girdėtas kalafioro „sparnelių“ (angl. cauliflower wings) receptas. O pasigaminti šį patiekalą tikrai labai paprasta ir tam neprireiks jokių įmantrių ingredientų!
Reikės:
- 1 vidutinio kalafioro (recepte naudotas svėrė 700 g)
- 200 ml nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų)
- 1 šaukštelio obuolių acto
- 80 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelio svogūnų granulių
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių (30 ml) ištirpinto kokosų aliejaus
- Patiekimui: barbekiu arba kito mėgstamo padažo
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Kalafiorą supjaustyti arba sulaužyti rankomis (nedideliais gabaliukais) ir atidėti.
- Sumaišyti augalinį pieną su obuolių actu ir atidėti.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, svogūnų granules, česnako miltelius, maltą papriką ir druską. Tada supilti augalinio pieno ir acto mišinį bei ištirpintą kokosų aliejų. Viską gerai išmaišyti.
- Padengti kalafiorą gauta tešla: kiekvieną gabalėlį į tešlą merkiant atskirai arba supilant tešlą ant visų kalafioro gabalėlių ir atsargiai išmaišant (kad visi gabalėliai būtų tolygiai padengti tešla).
- Išdėlioti kalafioro gabalėlius kepimo skardoje (kad nesiliestų vienas prie kito).
- Kepti 20 minučių. Tada ištraukti kepimo skardą, apversti kiekvieną kalafioro gabalėlį ir kepti dar 20 minučių. Patiekti su barbekiu ar kitu pasirinktu padažu.
Recepto autorius: @plantasticka