Kalafioro „sparneliai“


Užkandžiai

Tikriausiai daug kam girdėtas kalafioro „sparnelių“ (angl. cauliflower wings) receptas. O pasigaminti šį patiekalą tikrai labai paprasta ir tam neprireiks jokių įmantrių ingredientų! 

Reikės:

  • 1 vidutinio kalafioro (recepte naudotas svėrė 700 g)
  • 200 ml nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų)
  • 1 šaukštelio obuolių acto
  • 80 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio svogūnų granulių
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių (30 ml) ištirpinto kokosų aliejaus
  • Patiekimui: barbekiu arba kito mėgstamo padažo

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  2. Kalafiorą supjaustyti arba sulaužyti rankomis (nedideliais gabaliukais) ir atidėti.
  3. Sumaišyti augalinį pieną su obuolių actu ir atidėti.
  4. Atskirame inde sumaišyti miltus, svogūnų granules, česnako miltelius, maltą papriką ir druską. Tada supilti augalinio pieno ir acto mišinį bei ištirpintą kokosų aliejų. Viską gerai išmaišyti.
  5. Padengti kalafiorą gauta tešla: kiekvieną gabalėlį į tešlą merkiant atskirai arba supilant tešlą ant visų kalafioro gabalėlių ir atsargiai išmaišant (kad visi gabalėliai būtų tolygiai padengti tešla).
  6. Išdėlioti kalafioro gabalėlius kepimo skardoje (kad nesiliestų vienas prie kito). 
  7. Kepti 20 minučių. Tada ištraukti kepimo skardą, apversti kiekvieną kalafioro gabalėlį ir kepti dar 20 minučių. Patiekti su barbekiu ar kitu pasirinktu padažu.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]