Humusas su keptomis paprikomis


Kita, Užkandžiai

Reikės:

  • 3 stikl. virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1/2 – 1 stikl. skysčio, likusio išvirus avinžirnius ar skysčio iš konservų
  • 3 orkaitėje keptų raudonųjų paprikų (nuimta žievele)
  • 2 v. š. tahini (sezamų pastos)
  • 4 česnako skiltelių
  • 5 v. š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnio druskos

Patiekimui:

  • lengvai apkepti graikiniai riešutai
  • kalendros lapeliai
  • rūkytos paprikos milteliai.

Kaip gaminti:

  1. Viską suberiame į kombainą ar blenderį ir susmulkiname iki norimos tekstūros (paliekant šiek tiek tekstūros arba sutrinant iki tyrės). Jei per tiršta, pilame daugiau skysčio nuo avinžirnių.
  2. Paragaujame. Jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska ir/ar kuminu.
  3. Prieš valgant galima užberti smulkintų graikinių riešutų, kalendros lapelių ir/ar rūkytos paprikos miltelių.
  4. Laikome šaldytuve sandariame inde.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]