Reikės:
- 5 datulių
- 3 valg. š avižinių miltų
- 100 g avižinių dribsnių
- 3 valg. š. kokosų aliejaus
- 2 valg. š. aukštos kokybės grynos kakavos
- 1/2 arb. š. vanilės
- 100 g naminės „Nutellos“
- 1/2 arb. š. cinamono
- 1/4 arb. š. rausvosios druskos
- 1 saujos lazdyno riešutų
- 1 saujos migdolų
- 4 šviežių figų
- Pagal Jūsų skonį | Kaip Jums patinka:
- Kakavos gabaliukų (angl. cacao nibs)
- Juodojo šokolado
- Mėlynių
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Datules bent 30 min pamirkykite šiltame vandenyje.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite lazdyno riešutus ir migdolus ir porą kartų sutrinkite. Tačiau nepersistenkite, negaminame riešutų sviesto.
- Supilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Iš šio mišinio 2 šaukštelius atsidėkite dekoratyviniams trupiniams.
- Sudėkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.
- Iš datulių išimkite kauliukus ir kartu su kokosų aliejumi įmaišykite į mišinį.
- Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą sumaišykite, kol mišinys gražiai sulips. (Patarimas: jei jaučiate, kad tekstūra per sausa ir nelimpa, palaipsniui įpilkite kelis šaukštelius vandens, kuris liko nuo datulių mirkymo).
- Suberkite vanilę bei cinamoną ir gerai išmaišykite.
- Keksiukų arba tartalečių formeles gerai ištepkite kokosų aliejumi.
- Imkite saują mišinio ir stipriai įspauskite į formeles.
- Dėkite į orkaitę 8-10 min.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
- Į kiekvieną tartaletės „krepšelį“ sudėkite 2 valgomuosius šaukštus naminės „Nutellos“ (lazdynų riešutų kremo).
- Papuoškite šviežių figų griežinėliais ir mėlynėmis. Pabarstykite lazdyno riešutų ir migdolų trupiniais ar kakavos gabaliukais bei tarkuotu juoduoju šokoladu!
- Voilà!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Laurai Stankevičiūtei iš KITCHEN (HI)STORIES