Reikės:
- 2 puodelių migdolų miltų (smulkių, be luobelių)
- 200 g cukraus pudros
- 1 v. š. migdolų esencijos
- 1 a. š. rožių vandens esencijos (nebūtinai)
- 4 v. š. filtruoto vandens
- 150 g juodo kokybiško šokolado (ne mažiau 70% kakavos, veganiškas)
- 1 v. š. kokosų aliejaus
Gaminame:
- Į maisto smulkintuvą beriame migdolų miltus, cukraus pudrą ir esencijas. Naudojame „S“ formos peiliuką. Maišome apie 5 minutes, kol ingredientai pradės lipti tarpusavy. Įpilame 4 valgomus šaukštus vandens ir maišome toliau. Masė turėtų pradėti lipti kartu ir formuotis į gumulą. Išimame ir baigiame formuoti rankomis. Dedame į šaldytuvą 15-20 minučių.
- Ant sviestinio popieriaus formuojame norimos formos saldainius. Aš dariau rutuliukus, bet gali būti ir kvadratėliai ar pailgesnės formos batonėliai. Suformuotus saldainius įdedame į šaldymo kamerą 20 minučių.
- Mikrobangų krosnelėje dubenėlyje ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų. Kaitiname 10 sekundžių intervalais pusantros minutės vis maišant. Po vieną dedame marcipaninius saldainius, padengiame šokoladu ir perkeliame ant lentelės ar lėkštės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi saldainiai bus padengti šokoladu. Leidžiame šokoladui išdžiūti ir sutvirtėti.
Sandarioje dėžutėje šaldytuve galima laikyti savaitę laiko.
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)