Braškiniai keksiukai su kremu


Desertai

Reikės (keksiukams):

  • Miltai (220 g)
  • Rudasis cukrus (100 g)
  • Kepimo milteliai 1 a. š.
  • Druska 0,5 a. š.
  • Ryžių-kokosų pienas (150 ml)
  • Kokosų aliejus (80 ml)
  • Pjaustytos šviežios braškės

Kremas:

  • Augalinis sviesto pakaitalas 150 g
  • Cukraus pudra 300 g
  • Braškių sirupas

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius persijoti į vieną dubenį. Pašildyti kokosų aliejų ir pieną. Sumaišyti skystus ir sausus ingredientus su rankiniu – ne elektriniu – plaktuvu, kol neliks didelių miltų gumuliukų. Nepermaišyti.
  3. Keksiukų formelėse sluoksniuoti ingredientus: tešla, braškių gabalėliai, tešla. Kepti įkaitintoje orkaitėje 23 min ir atvėsinti.
  4. Kambario temperatūros sviesto pakaitalą plakti elektriniu plaktuvu, palaipsniui vis pridedant cukraus pudrą ir braškių sirupą. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą ir kelias minutes palaikyti šaldytuve. Dekoruoti atvėsintus keksiukus.
  5. Keksiukus šaldytuve, uždarytame inde, galima laikyti iki 4 dienų. Išėmus iš šaldytuvo, rekomenduoju palaikyti keksiukus kambario temperatūroje apie 20 min, kremas taps minkštesnis, o keksiukas puresnis.

    Už receptą dėkojame Aistė Eglynė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]