Figų ir lazdyno riešutų tarteletės


Desertai

Tartaletės – tai mini pyragėliai, kuriems nereikia jokios ypatingos progos… Tartaletės – tai maži laimės kąsneliai, kuriais nereikia dalintis, nes kartais norisi tiesiog kasnelio laimės – sau…

Reikės:

  • 5 datulių
  • 3 valg. š avižinių miltų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 3 valg. š. kokosų aliejaus
  • 2 valg. š. aukštos kokybės grynos kakavos
  • 1/2 arb. š. vanilės
  • 100 g naminės „Nutellos“
  • 1/2 arb. š. cinamono
  • 1/4 arb. š. rausvosios druskos
  • 1 saujos lazdyno riešutų
  • 1 saujos migdolų
  • 4 šviežių figų
  • Pagal Jūsų skonį | Kaip Jums patinka:
  • Kakavos gabaliukų (angl. cacao nibs)
  • Juodojo šokolado
  • Mėlynių

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Datules bent 30 min pamirkykite šiltame vandenyje.
  3. Į maisto smulkintuvą sudėkite lazdyno riešutus ir migdolus ir porą kartų sutrinkite. Tačiau nepersistenkite, negaminame riešutų sviesto.
  4. Supilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Iš šio mišinio 2 šaukštelius atsidėkite dekoratyviniams trupiniams.
  5. Sudėkite avižinius dribsnius ir sumaišykite.
  6. Iš datulių išimkite kauliukus ir kartu su kokosų aliejumi įmaišykite į mišinį.
  7. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą sumaišykite, kol mišinys gražiai sulips. (Patarimas: jei jaučiate, kad tekstūra per sausa ir nelimpa, palaipsniui įpilkite kelis šaukštelius vandens, kuris liko nuo datulių mirkymo).
  8. Suberkite vanilę bei cinamoną ir gerai išmaišykite.
  9. Keksiukų arba tartalečių formeles gerai ištepkite kokosų aliejumi.
  10. Imkite saują mišinio ir stipriai įspauskite į formeles.
  11. Dėkite į orkaitę 8-10 min.
  12. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti.
  13. Į kiekvieną tartaletės „krepšelį“ sudėkite 2 valgomuosius šaukštus naminės „Nutellos“ (lazdynų riešutų kremo).
  14. Papuoškite šviežių figų griežinėliais ir mėlynėmis. Pabarstykite lazdyno riešutų ir migdolų trupiniais ar kakavos gabaliukais bei tarkuotu juoduoju šokoladu!
  15. Voilà!

Už šios savaitės receptą ir nuotraukas dėkojame Laurai Stankevičiūtei.

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]