Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų, tačiau pesto galima itin lengvai ir namuose, iš paprastų produktų, greitai ir visiškai veganiškai.
Reikės:
- 55 g anakardžių
- 70 g šviežių bazilikų lapelių
- 1 šaukšto maistinių mielių
- 1 didelės česnako skiltelės
- 2 šaukštelių šviežios citrinos sulčių
- ¼ šaukštelio druskos
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų vandens
Eiga:
- Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min, kad išbrinktų.
- Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
- Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
- Jeigu masė išeitų per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
- Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.
Recepto autorius: @plantasticka