Pandemijos metu visame pasaulyje iš naujo atrastas skanėstas, kurį namuose gali išsikepti kiekvienas.
Reikės:
Tešlai
- 250 ml NATURLI avižų gėrimo
- 25 g mielių
- 100 g ištirpinto augalinės sviesto alternatyvos NATURLI „BLOCK“
- 400 g kvietinių miltų
- 100 g rupių miltų
- 75 g cukraus
Įdarui
- 150 g augalinės sviesto alternatyvos NATURLI „BLOCK“
- 150 g rudojo cukraus
- 1 šaukšto cinamono
Papuošimui
- 1 espresso kavos puodelio
- 100 g cukraus pudros
Eiga:
Tešla
- Pašildykite NATURLI avižų gėrimą ir ištirpinkite jame mieles.
- Sumaišykite kitus tešlai skirtus ingredientus ir gerai išminkykite. Tešla turi būti lipni.
- Leiskite tešlai kilti (valandą).
Įdaras
- Nedideliame dubenyje sumaišykite NATURLI „BLOCK“, rudąjį cukrų, cinamoną ir palikite pastovėti.
- Ant stalo vėl išminkykite tešlą su miltais. Ją iškočiokite (iki 40 × 50 cm dydžio pagrindo) ir užtepkite paruoštą įdarą.
- Susukite tešlą taip, kad turėtumėte 50 cm ruloną.
- Supjaustykite ruloną maždaug 4 cm storio riekėmis (į maždaug 12 vnt).
- Sudėkite gautus gabalėlius į formą.
- Leiskite jiems 30 minučių kilti (formoje).
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje – apie 12–15 minučių uždengę ir apie 15 minučių atidengę.
Papuošimas
- Sumaišykite espresso kavą ir cukraus pudrą.
- Apšlakstykite bandeles.
Skanaus!
Recepto autorius: NATURLI