Bananų duona su „Matcha“ milteliais


Desertai

Žalia bananų duona? Kodėl gi ne! „Matcha“ milteliai duonai suteikia švelnų žalios arbatos skonį ir paįvairina įprastą šio deserto receptą. Aprašytam pavyzdžiui panaudota maždaug 12 cm x 22 cm pločio ir 6 cm gylio kepimo forma.

Reikės:

  • 3 gerai sunokusių bananų
  • 150 g kvietinių miltų
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų „Matcha“ miltelių
  • 100 ml augalinio pieno (recepte naudotas saldintas avižų)
  • 25 ml kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • Kelių lašai vanilės ekstrakto

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  2. Nulupti bananus ir šakute sutrinti iki daugmaž vientisos masės. Supilti ištirpdytą kokosų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą, pieną, cukrų ir gerai išmaišyti.
  3. Atskirame inde sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, druską ir „Matcha“ miltelius.
  4. Sausus ingredientus supilti į bananų masę ir išmaišyti.
  5. Kepimo formą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti tešlą ir išlyginti paviršių su šaukštu arba mentele.
  6. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių – ar duona iškepusi, galima patikrinti ir anksčiau, įsmeigiant į ją medinį iešmelį (jei prie jo nebelimpa tešla, duona yra iškepusi). 
  7. Išėmus iš orkaitės palikti 10-20 minučių atvėsti. Tada išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti pilnai arba supjaustyti ir patiekti.

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]