Veganiški imbieriniai sausainiai


Desertai

Reikės:

  • 380 g šviesių speltos miltų
  • 200 g veganiško sviesto (Naturli firmos)
  • 75 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 75 g tamsaus muscovado cukraus
  • 1 a.š. imbierinių meduolių prieskonių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilės
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 3 v.š. aquafaba skysčio (skystis nuo konservuotų avinžirnių)

Glazūrai:

  • 4 v.š. aquafaba skysčio
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. vanilės

Eiga:

  1.  Cukrų išsukame mikseriu su minkštu sviestu iki vientisumo, atskirai sumaišome aquafabą skystį su vanile ir pamažu pilame į cukrų ir sviestą.
  2. Atskirai sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir prieskonius.
  3.  Beriame į sviesto ir cukraus mišinį, toliau sukame su mikseriu ir baigiam minkyti rankomis. Jeigu tešla per minkšta – įberiame dar šiek tiek miltų.
  4.  Tešlą kočiojame tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų iki 5 mm storio ir dedame į šaldytuvą pastovėti iki 30 min.
  5.  Įkaitiname orkaitę iki 180 °C (vėjelis ir iš viršaus, ir iš apačios)
  6. Spaudžiame norimas formeles, dedame ant skardos su kepimo popieriumi ir kepame 10-12 min. Leidžiame atvėsti ant skardos (vėsdami sausainiai dar baigs kepti).
  7. Aquafaba išplakti mikseriu iki kol sutirštėja, pradeda baltuoti bei atsiranda putos. Suberiame cukraus pudrą, kukurūzų krakmolą, vanilę ir citrinų sultis.
  8.  Plakame kol susiformuos standus, vientisas glajus.

Pastaba: Dekoruojame pilnai atvėsusius sausainius, glazūra stingdama kietėja. Aquafaba glazūra savo konsistencija skiriasi nuo kiaušinio baltymo. Aš, asmeniškai, dekoravimui naudojau mažą konditerinį buteliuką su nedidele skylute.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]