Paruoškite duoną, krekerius ir daržoves, nes laukia nuostabi užtepėlė! Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir maistinga – daug baltymų, geležies ir skaidulų. Todėl puikiai tiks ir vakarėliams, ir pikantiškiems pusryčiams ar kaip maistingas užkandis skubant.
Reikės:
- 1 nedidelio svogūno, supjaustyto
- 1 didelio pomidoro, supjaustyto
- 1 česnako skiltelės, sumulkintos
- 1 puodelio virtų baltųjų pupelių (arba 255 g) (tiks ir iš skardinės)
- ½ šaukštelio druskos
- ½ šaukštelio pipirų
- Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant didelės ugnies pakepinkite svogūną, kol taps auksinės rudos spalvos (apie 5 minutes).
- Sudėkite į keptuvę supjaustytą pomidorą ir smulkintą česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
- Praskalaukite ir nusausinkite pupeles, suberkite jas į dubenį. Iš keptuvės į dubenį perkelkite iškeptas daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite.
- Viską sutrinkite virtuviniu maisto smulkintuvu arba rankiniu trintuvu.
Skanaus!