Baltųjų pupelių ir pomidorų užtepėlė


Užkandžiai

Paruoškite duoną, krekerius ir daržoves, nes laukia nuostabi užtepėlė! Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir maistinga – daug baltymų, geležies ir skaidulų. Todėl puikiai tiks ir vakarėliams, ir pikantiškiems pusryčiams ar kaip maistingas užkandis skubant.

Reikės:

  • 1 nedidelio svogūno, supjaustyto
  • 1 didelio pomidoro, supjaustyto
  • 1 česnako skiltelės, sumulkintos
  • 1 puodelio virtų baltųjų pupelių (arba 255 g) (tiks ir iš skardinės)
  • ½ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio pipirų
  • Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

  1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant didelės ugnies pakepinkite svogūną, kol taps auksinės rudos spalvos (apie 5 minutes).
  2.  Sudėkite į keptuvę supjaustytą pomidorą ir smulkintą česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
  3.  Praskalaukite ir nusausinkite pupeles, suberkite jas į dubenį. Iš keptuvės į dubenį perkelkite iškeptas daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite.
  4. Viską sutrinkite virtuviniu maisto smulkintuvu arba rankiniu trintuvu.

Skanaus!

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]