Keksiukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais


Užkandžiai

Keksiukai nebūtinai turi būti tik saldūs! Siūlome pabandyti vieną iš derinių tokiam eksperimentui. Juodas alyvuoges galima pakeisti žaliosiomis, jei jas mėgstate labiau, taip pat galima įdėti ir kitų savo mėgstamų daržovių!

Reikės (12 keksiukų):

  • 250 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 300 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelio obuolių acto
  • 75 ml aliejaus (recepte naudotas saulėgrąžų, bet galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar kitu)
  • 3-4 svogūnų (apie 200g)
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų (arba šviežių)
  • 80 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 90 g saulėje džiovintų pomidorų
  • Šiek tiek aliejaus daržovių apkepimui

Eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Atskirame inde sumaišyti vandenį, obuolių actą ir aliejų.
  4. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti susmulkintus svogūnus, galima įberti žiupsnį druskos. Kai svogūnai apkeps, į keptuvę kartu sudėti smulkintas alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir prieskonius (bazilikus, raudonėlius). Pakepti dar 2-3 minutes.
  5. Sumaišyti miltų mišinį ir vandens, acto bei aliejaus mišinį viename inde. Tuomet įmaišyti ir apkeptus svogūnus, alyvuoges ir džiovintus pomidorus su prieskoniais.
  6. Masę išskirstyti keksiukų kepimo formoje (iš viso išeis 12 keksiukų). Galima dėti į formeles, tačiau ir be jų keksiukai neturėtų prilipti.
  7. Taip pat galima skardą ištepti šiek tiek aliejaus.
  8. Keksiukus kepti 20-25 minutes. Iškepus palikti atvėsti.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]