Naminis sūris su bazilikais


Užkandžiai

Šis sūris panašus į baltą varškės sūrį, bet skoniu tikrai nedaug skiriasi nuo kitų sūrių užkandžiams bei yra tinkamas naudoti ir kitiems patiekalams. Sūris, deja, nesilydo, bet galima dėti ant sumuštinių ar net ant picos, nes skoniu puikiai tiks!

Reikės (1 didesniam sūriui arba 2 mažiems):

  • 65 g anakardžių (išmirkytų vandenyje per naktį arba karštame vandenyje 15-30 min.)
  • 236ml. vandens
  • 1,5 šaukštelio agaro (apie 5 g)
  • 2 šaukštų maistinių mielių (10 g)
  • 1,5 šaukštelio česnakų miltelių (5 g)
  • 1,5 šaukštelio tapijokos krakmolo (apie 6 g)
  • apie 2 šaukštų citrinos sulčių (9-10 g)
  • žiupsnio druskos
  • šaukšto bazilikų

Eiga:

  1. Karštame vandenyje užmerkti anakardžius ir palaikyti 15-30 min. (jei nebuvo užmerkti nakčiai).
  2. Agarą sumaišyti su 118 g vandens nedideliame puode ir atidėti į šalį (dar nevirti).
  3. Sudėti mirkytus anakardžius bei visus prieskonius į indą, užpilti 118 g vandens ir su trintuvu labai gerai sumalti.
  4. Sutrintą mišinį sumaišyti su agaro mišiniu, ant silpnos ugnies kaitinti, kol užvirs ir sutirštės (užvirus pakaitinti tik porą minučių, nes greitai tirštėja), ir tuomet iškart paskirstyti į norimas formas.
  5. Prieš pjaustant rekomenduojama bent 1 valandą palaikyti šaldytuve.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]