Avinžirnių blyneliai


Karšti patiekalai

Greitai pagaminamas ir sotus patiekalas. Tešlai paruošti prireiks vos kelių ingredientų: avinžirnių miltų, druskos, vandens ir aliejaus. Tai – baziniai ingredientai, kurių sąrašą galite papildyti bet kokiais mėgstamais priedais (kario milteliais, čili, citrinos sultimis, smulkintais svogūnais, česnakais ir kt.).

Avinžirnių blyneliai mėgstami Pietų Prancūzijoje, Italijoje, Indijoje – kiekvienoje šalyje jie turi atskirą pavadinimą. Pavyzdžiui, Nicoje (Prancūzijoje) šie blyneliai vadinami socca ir yra populiarus gatvės maistas.

Kepkite blynelius pusryčiams arba pietums. Skanu valgyti vienus arba užsidėti mėgstamo įdaro – apkeptų pievagrybių, pomidoriukų, blanširuoto brokolio gabalėlių. Gerai šalia blynelių dera tahini padažas: 2 v.š. tahini (sezamų pasta), 1 v.š. citrinos sulčių, maža česnako skiltelė (gerai susmulkinta), druska ir keli šaukštai vandens (norimai konsistencijai išgauti).

Avinžirnių blyneliai – puiki alternatyva saldiems pusryčių blynams dėl baltymais ir skaidulomis turtingos sudėties.

Reikės (2 dideliems blyneliams, iškeptiems 23 cm dydžio keptuvėje):

  • 1 stiklinės avinžirnių miltų
  • 1 stiklinės vandens
  • 2 v.š. aliejaus
  • Žiuspnelio druskos
  • 1 česnako skiltelės (gerai susmulkintos)
  • Aliejus (kepimui)
  • Mėgstamų daržovių (patiekimui)

Eiga:

  1. Suberkite į dubenį avinžirnių miltus ir druską. Supilkite vandenį, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti bent 10 minučių (galima ir valandą ar net per naktį).
  2. Pasiruoškite daržoves, kurias dėsite ant blynelių.
  3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir supilkite pusę tešlos, paskirstydami ją po visą keptuvės plotį. Kepkite, kol viena blynelių pusė gerai sutvirtės ir gražiai apkeps. Jei reikia, papildomai įpilkite aliejaus. Tada atsargiai apverskite blynelį ant kitos pusės – gerai iškepkite. Lygiai taip pat iškepkite ir antrąjį blynelį.
  4. Sudėkite blynelius į lėkštes ir ant viršaus užberkite prieš tai paruoštų (tinka bet kokios mėgstamos) daržovių.

Recepto autorė: Jūratė Navikienė (www.valgykimesveikiau.lt)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]