Orkaitėje keptos daržovės su grikiais


Karšti patiekalai

Orkaitėje keptos daržovės su grikiais yra labai paprastas, bet skanus ir sveikas patiekalas pietums ar vakarienei. Orkaitėje keptos daržovės būna sodraus skonio, grikiai suteikia sotumo, o viską apjungia balzamiko kremas.

Reikės (4 porcijoms):

  • 1 stikl. grikių
  • 5 morkų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
  • 3 pastarnokų, supjaustytų išilgai į 4 dalis
  • 1 saliero šaknies, supjaustytos į panašaus dydžio pagaliukus
  • 3 raudonųjų svogūnų, supjaustytų 2 cm dydžio griežinėliais
  • 4 česnako skiltelės
  • apie 4 š. alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • žalumynų patiekimui (krapų, petražolių, špinatų ir pan.)
  • balzamiko kremo

Eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Nenuluptas česnako skilteles šiek tiek patraiškome peiliu. Supjaustytas daržoves sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi, užberiame druskos, pipirų, sudedame česnakus ir gerai rankomis išmaišome, kad visos daržovės tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Šauname į orkaitę 30 minučių, kol daržovės suminkštės.
  2.  Kol daržovės kepa, išverdame grikius. Verdame apie 12 minučių, stebime, kad nepervirtų.
  3.  Išvirtus grikius suberiame į lėkštes, ant viršaus sudedame keptas daržoves. Paskaniname balzamiko kremu ir užberiame smulkintų žalumynų. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]