Špinatų lazanija


Karšti patiekalai

Šis patiekalas, kuriame gausu baltymų ir geležies iš tofu ir špinatų, yra sveikas ir sotus. Jeigu norite, kad būtų dar sveikesnis, galite naudoti pilnagrūdžius lazanijos lakštus, o jeigu norite, kad būtų dar skanesnis, apibarstykite augaliniu sūriu. Šis lazanijos receptas tikrai jūsų nenuvils!

Reikės:

Bešamelio padažui:

  • 400 g nesaldinto augalinio pieno
  • 20 g krakmolo
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio muskato riešuto
  • žiupsnelio druskos

Pagrindiniam įdarui:

  • 270 g šilkinio tofu
  • 90 g pomidorų padažo
  • 12 g miso pastos
  • 90 g bešamelio padažo (iš šio recepto)
  • ¼ a. š. paprikos miltelių
  • 270 g špinatų, virtų ir gerai nusausintų
  • druskos, pagal skonį

Lazanijos konstravimui:

  • 8 virtų lazanijos lakštų
  • veganiško sūrio (nebūtina)

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230°C.
  2. Sudėkite visus bešamelio padažo ingredientus į puodą. Gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite lėtai, nuolat maišydami, kol skystis pradės palengva virti ir sutirštės.
  3. Sudėkite tofu į didelį dubenį ir sutrinkite mentele (turėtų išeiti rikotos konsistencija). Į dubenį įpilkite 90 g prieš tai gaminto bešamelio padažo. Taip pat pilkite pomidorų padažą, miso pastą, paprikos miltelius ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite špinatus, suberkite į dubenį ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, pagal skonį įdėkite druskos.
  4. Konstruokite lazaniją: į orkaitei tinkamą indą įpilkite šiek tiek bešamelio padažo ir šiek tiek pagrindinio įdaro, gerai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite mišinį. Ant viršaus uždėkite lazanijos lakštų.
  5. Antram sluoksniui dėkite tik pagrindinį įdarą ir visiems sluoksniams po to kartokite tą patį. Ingredientų turėtų užtekti 4 sluoksniams (naudojant 23cm orkaitės indą).
  6. Ant paskutinio sluoksnio nedėkite lazanijos lakštų (dėkite tik įdarą) ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Jei norite, pabarstykite veganiško sūrio.
  7. Įkaitintoje orkaitėje lazaniją kepkite 15 minučių arba kol viršus taps auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]