Tai yra ne bet koks faršas – tai yra beprotiškai skani ir pilna skonių augalinė faršo alternatyva. Šis faršas tiks bet kur: Bolonijos padaže, meksikietiškuose tacos, troškiniuose, lazanijoje.
Pagrindinis šio recepto ingredientas – sausas sojos faršas, arba tiksliau, tekstūruoti sojos baltymai. Tai yra labai populiari mėsos alternatyva, kurią lengvai rasite bet kurioje parduotuvėje. Šio mėsos pakaitalo tekstūra jus sužavės dideliu panašumu į mėsą.
Reikės:
- 100g sauso sojos faršo ar sojos dribsnių
- 500ml daržovių sultinio
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 2 v.š. sojų padažo
- 1 v.š. maistinių mielių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. rūkytos paprikos
- 0.25 a.š. čili miltelių (arba pagal skonį)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų, pagal skonį
Kaip gaminti:
- Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.
- Išmirkome sojos faršą ar sojos dribsnius daržovių sultinyje, palaikome 5 minutes, po to nusunkiame ir gerai išspaudžiame vandenį.
- Visus ingredientus dedame į maisto trintuvą ir triname naudojant pulsuojantį režimą. Palengva triname kol ingredientai susimaišys, bet netaps pasta.
- Patiesiame kepimo popieriaus ant skardos, tolygiai paskirstome masę.
- Kepame orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje, apie 15 minučių, arba kol pasieksite norimą faršo tekstūrą.