Žolelių padažas


Kita

Žolelių padažą šį kartą ruošiau iš petražolių ir bazilikų. Tačiau puikiai tinka ir kitos prieskoninės žolelės (kalendra, raudonėliai, mėta ir kt.). Galima naudoti vienos rūšies žoleles ar jas tarpusavyje maišyti. Tad kiekvieną kartą gaunasi vis kito skonio padažas.

Reikės (180 ml padažo):

  • 4 š. smulkintų petražolių
  • 2 š. smulkintų bazilikų
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 š. citrinos sulčių
  • 1 š. klevų sirupo (ar kito saldiklio)
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Eiga:

  1. Viską sudedame į smulkintuvą ar maisto kombainą ir sutriname iki vienalytės tekstūros. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis.
  2. Jei iš karto nesunaudosite, laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]