Žirnių miltų blyneliai „Pakoros“


Karšti patiekalai, Užkandžiai

Įprastai jie kepami iš avinžirnių miltų, bet siūlome jums kiek pigesnį ir ne mažiau maistingą variantą su žirnių miltais. Kokias daržoves naudoti priklauso nuo jūsų fantazijos, bet labai rekomenduojame dėti pakepintų morkų, salierų, paprikų, svogūnų ir tarkuotų bulvių. Tuomet blyneliai kvepės žirnių sriuba ir šiek tiek – bulviniais blynais. Tokį patiekalą labai skanu valgyti su kokiu nors gaiviu padažu – pavyzdžiui, mangų ir pomidorų, graikiškų dzadzikiu, saulėgrąžų grietine ir pan.

Beje, kol gerai neiškepę, žirnių miltai gali būti kartoki, todėl geriau „Pakoras“ kepkite ant silpnesnės ugnies, bet ilgiau – kad tikrai iškeptų.

Reikės (12 blynelių):

Tešlai

  • 150 g žirnių (arba avinžirnių) miltų
  • 1/2 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos
  • 1 a.š. maltų kalendrų sėklų
  • 1/2 a.š. maltų pipirų
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 v.š. aliejaus
  • 160 ml vandens

Įdarui

  • 100 g morkų
  • 35 g saliero stiebo
  • 1/2 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 vidutinio dydžio bulvės
  • 40 g saldžiosios paprikos
  • 120 g cukinijos
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • Žiupsnio druskos

Eiga:

  1. Sutarkuokite morkas, bulvę ir cukiniją. Smulkiai sukapokite salierą, papriką ir svogūną. Viską, išskyrus bulvę ir cukiniją, 5 minutes pakepinkite keptuvėje. Tuomet įmaišykite bulvę ir cukiniją, prieskonius ir druską. Gerai maišydami pakepinkite dar 3-5 minutes.
  2. Paruoškite tešlą: sumaišykite sausus ingredientus ir supilkite į juos vandenį bei aliejų. Įmaišykite keptas daržoves.
  3. Į įkaitintą sausą keptuvę nesvylančia danga šaukštu dėkite blynelių tešlą, šiek tiek palygindami jų paviršių. Kepkite ant silpnos ugnies, kol blynelių paviršius apdžius. Apvertę kepkite dar 2-3 minutes. Jei neturite keptuvės nesvylančia danga, patepkite įprastą aliejumi.

Recepto autorės: Mi ir Do virtuvė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]