Sočios, gausios įvairių naudingų medžiagų ir, svarbiausia, labai skanios salotos! Didesnė porcija gali puikiai atstoti pagrindinį patiekalą.
Reikės (2 didelėms porcijoms):
- apie 1/3 žiedinio kopūsto
- 1 stikl. virtų žalių ar juodų lęšių
- 1 stikl. virtos bolivinės balandos
- 1 raudono svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 raudonos paprikos, supjaustytos mažais kubeliais
- 1/2 didelio agurko, supjaustyto mažais kubeliais
- 2 pomidorų, smulkiai supjaustytų
- 2 didelių ryšulėlių petražolių, smulkiai supjaustytų
- 150 g graikinių riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
Padažui reikės:
- 8 š. alyvuogių aliejaus
- 6 š. citrinos sulčių
- nutarkuotos citrinos žievelės pagal skonį (rinkitės eko)
- žiupsnio druskos
- žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Eiga:
- Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedinėliais ir sudėkite į maisto kombainą. Pulsuojančiu režimu susmulkinkite iki ryžių dydžio gabaliukų. Galima smulkinti ir rankiniu būdu su peiliu.
- Smulkintą žiedinį kopūstą kartu su kitais ingredientais (išskyrus riešutus) suberkite į didelį dubenį. Įpilkite padažui skirtus ingredientus ir gerai sumaišykite. Paragaukite, ir, jei reikia, skonį pakoreguokite citrinos sultimis, druska ir/ar pipirais.
- Ant viršaus užberkite graikinius riešutus ir iš karto patiekite.
Skanaus!
Recepto autorius: @Jūratė Navikienė