Žiedinių kopūstų, lęšių ir bolivinės balandos salotos


Salotos

Sočios, gausios įvairių naudingų medžiagų ir, svarbiausia, labai skanios salotos! Didesnė porcija gali puikiai atstoti pagrindinį patiekalą.

Reikės (2 didelėms porcijoms):

  • apie 1/3 žiedinio kopūsto
  • 1 stikl. virtų žalių ar juodų lęšių
  • 1 stikl. virtos bolivinės balandos
  • 1 raudono svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 raudonos paprikos, supjaustytos mažais kubeliais
  • 1/2 didelio agurko, supjaustyto mažais kubeliais
  • 2 pomidorų, smulkiai supjaustytų
  • 2 didelių ryšulėlių petražolių, smulkiai supjaustytų
  • 150 g graikinių riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

Padažui reikės:

  • 8 š. alyvuogių aliejaus
  • 6 š. citrinos sulčių
  • nutarkuotos citrinos žievelės pagal skonį (rinkitės eko)
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedinėliais ir sudėkite į maisto kombainą. Pulsuojančiu režimu susmulkinkite iki ryžių dydžio gabaliukų. Galima smulkinti ir rankiniu būdu su peiliu.
  2. Smulkintą žiedinį kopūstą kartu su kitais ingredientais (išskyrus riešutus) suberkite į didelį dubenį. Įpilkite padažui skirtus ingredientus ir gerai sumaišykite. Paragaukite, ir, jei reikia, skonį pakoreguokite citrinos sultimis, druska ir/ar pipirais.
  3. Ant viršaus užberkite graikinius riešutus ir iš karto patiekite.
    Skanaus!

Recepto autorius: @Jūratė Navikienė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]