Veganiški „Snickers“ batonėliai


Desertai

Reikės:

  • 3 puodeliai „Medjool“ datulių (apie 20 datulių)
  • 1 puodelis žemės riešutų sviesto
  • 2 v.š. maca miltelių (nebūtina, jeigu neturite)
  • 1 puodelis avižinių miltų
  • 1 1/4 puodelio sūdytų žemės riešutų
  • 200 g juodojo šokolado (veganiško, virš 70% kakavos)
  • 1 v.š. kokosų aliejaus
  • žiupsnelis druskos

Kaip gaminti:

  1. Išimame kauliukus iš datulių ir užmerkiame jas karštu vandeniu 20 minučių. Tada nusunkiame, bet nuo datulių likusio vandens kolkas neišpilame.
  2. Į virtuvinį maisto smulkintuvą dedame datules, riešutų sviestą, maca miltelius ir druską. Įpilame 3 valgomus šaukštus vandens, kuriame mirkėme datules. Smulkiname, kol išeis vientisa, kreminės tekstūros karamelė.
  3. Atidedame 2/3 karamelės į dubenėlį ir į karamelę, likusią maisto smulkintuve, dedame avižinius miltus. Smulkiname, kol masė gausis vientisa.
  4. Formą, kurią naudojate „Snickers“ batonėliams gaminti, išklokite kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti. Čia naudota pyrago kepimo forma, kurios matmenys 30×12. Formos dydis gali šiek tiek skirtis, tik tuo atveju batonėliai bus plonesni.
  5. Į paruoštą indą perkelkite mišinį su avižų miltais. Įdėkite į šaldymo kamerą apie 20 minučių, kad šiek tiek sukietėtų ir būtų lengviau išlyginti pagrindą. Ištraukus, ranka arba mentele išlyginkite mišinį, kad tolygiai pasiskirtytų. Ant viršaus dėkite datulių karamelę, taip pat paskirtydami tolygiai. Berkite sūdytus žemės riešutus. Įdėkite į šaldymo kamerą minimum 3 valandoms, kad gerai sustingtų.
  6. Laikui praėjus galima išimti, supjaustyti į norimo dydžio batonėlius ir padengti šokoladu. Šokoladą susmukiname, dedame kokosų aliejų ir tirpiname mikrobangų krosnelėje keturis kartus po 15 sekundžių. Po kiekvieno karto permaišome mentele, kad šokoladas lengviau tirptų.
  7. Vieną po kito dedame „Snickers“ batonėlius, dviem šakutėm gerai apvoliojame šokolade, kad pasidengtų, ir perkeliame ant lėkštės ar lentelės su sviestiniu popieriumi. Kartojame, kol visi batonėliai bus padengti šokoladu, leidžiame šokoladui sustingti. Tai neturėtų ilgai užtrukti, kadangi batonėliai sušalę.
  8. Galima laikyti šaldytuve 5 dienas arba kameroje iki mėnėsio. Antruoju atveju prieš valgant palaikykite kambario temperatūroje 10-15 minučių, kad atitirptų.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]