Jei vis dar manote, kad sriubos yra nuobodžios, neskanios ir beskonės, vadinasi, dar nesate ragavę šios sriubos! Tai sriuba, kurioje salierai ir augalinis sultinys atsiskleidžia ryškiai ir charakteringai, pupelės prideda maistingų baltymų, o žiediniai kopūstai suteikia daug vitamino C. Labai lengvai paruošiama, daug ląstelienos turinti sriuba, suteikianti galimybę panaudoti visas žiedinio kopūsto dalis – nereikia nupjaustyti žiedynų, galite į puodą įmesti ir žiedinio kopūsto stiebą, ir lapus. Dar daugiau maistinės vertės ir mažiau atliekų!
Reikės (4 porcijoms):
- 700 g žiedinių kopūstų
- 300 g salierų
- 240 g iš anksto išvirtų arba konservuotų baltųjų pupelių
- 1-1,2 l augalinio sultinio (recepto autoriai rekomenduoja pasigaminti gydomąjį Medical Medium sultinį)
- 3 didesnių česnako skiltelių
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šviežių petražolių serviravimui (nebūtina)
- Šiek tiek aliejaus
Eiga:
- Nuluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu ir kelias minutes kaitinkite puodo dugne su trupučiu aliejaus.
- Tada sudėkite smulkintus salierus, žiedinius kopūstus (sunaudokite visą žiedinį kopūstą) ir šiltą sultinį.
- Švelniai troškinkite uždengę dangčiu apie 15 minučių (priklausomai nuo daržovių dydžio), kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite pupeles ir dar pavirkite 5 minutes.
- Sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, įberkite smulkintų petražolių ir patiekite.
Recepto autoriai: Pure Nature