Šios tortilijos puikiai tiks kaip greiti pusryčiai arba galės pasitarnauti kaip sotus užkandis. Viskas, ko reikės joms pasigaminti, tai keletas ingredientų ir maždaug 10 minučių Jūsų laiko. Jei netoleruojate glitimo, vietoje kvietinių tortilijų naudokite kukurūzų!
Reikės (3 porcijoms):
- 6 tortilijų
- 2 prinokusių avokadų (vidutinio dydžio)
- 1 pomidoro
- 1 geltonosios paprikos (tiks ir kitų spalvų)
- ½ svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. smulkintos šviežios kalendros
- „Tabasco“ padažo (pagal skonį)
- šlakelio laimo sulčių
Eiga:
- Perpjauname avokadus per pusę, išimame kauliukus ir šaukšto pagalba sudedame avokadų turinį į dubenėlį.
- Sutriname avokadus šakute. Nebūtina trinti iki vientisos masės, gali likti avokadų gabaliukų, bus tik skaniau!
- Pomidorą ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir dedame į tą patį dubenį.
- Susmulkiname svogūną ir česnaką, viską sumaišome.
- Užpilame aliejaus, laimo sulčių, „Tabasco“ padažo. Pabarstome druska ir kalendra. Viską gerai sumaišome.
- Pašildome totilijas keptuvėje (kiekvienai pusei pašildyti pakaks poros sekundžių).
- Paskirstome gvakamolę ant tortilijų, sulenkiame ir skanaujame!
Už receptą dėkojame: Challenge 22