Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
Reikės (~2 porcijoms):
- 1 kietojo tofu (180 g.)
- 3 česnakų skiltelių
- 1 svogūno
- 2 pievagrybių
- Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
- 90 g brokolio
- 180 g ananaso (naudotas šviežias, bet puikiai tinka ir konservuoti)
Padažui reikės:
- 1,5 šaukšto sojų padažo
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 4 šaukštų vandens
- 1 šaukšto pomidorų padažo
- 1 šaukštelio obuolių acto
- 1 šaukštelio krakmolo (nebūtina, bet sutirštins padažą)
Eiga:
- Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
- Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
- Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
- Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
- Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.
Recepto autorius: @plantasticka