Tofu su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže


Karšti patiekalai

Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!

Reikės (~2 porcijoms):

  • 1 kietojo tofu (180 g.)
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 svogūno
  • 2 pievagrybių
  • Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
  • 90 g brokolio
  • 180 g ananaso (naudotas šviežias, bet puikiai tinka ir konservuoti)

Padažui reikės:

  • 1,5 šaukšto sojų padažo
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 4 šaukštų vandens
  • 1 šaukšto pomidorų padažo
  • 1 šaukštelio obuolių acto
  • 1 šaukštelio krakmolo (nebūtina, bet sutirštins padažą)

Eiga:

  1. Kubeliais pjaustytą tofu apkepti aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišyti jį su druska ar kitais norimais prieskoniais.
  2. Visas daržoves susmulkinus apkepti aliejuje (atskirai nuo tofu).
  3. Atskirai sumaišyti visus ingredientus padažui.
  4. Supilti padažą ant keptų daržovių, sudėti keptą tofu ir dar šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
  5. Viską apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamais. Skaniausiai dera patiekus su virtais ryžiais.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]