Keptos šparaginės pupelės su paprikos prieskoniais


Karšti patiekalai

Labai paprastas ir greitas receptas, kuris padės sunaudoti rudens sezono gėrybes – šparagines pupeles. Receptą galima paįvairinti ir kitais savo mėgstamais prieskoniais ar priedais.

Reikės (1 porcijai):

  • 280 g šparaginių pupelių
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 1,5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos prieskonių
  • 3 šaukštelių maistinių mielių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto aliejaus kepimui
  • Apie 1,5 litro vandens pupelių virimui

Eiga:

  1. Puode užvirti apie 1,5 litro vandens.
  2. Nuplauti šparagines pupeles, nupjauti jų galus ir, jei pupelės labai ilgos, perpjauti pusiau.
  3. Sudėti pupeles į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių.
  4. Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti.
  5. Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnakus ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Kepti kelias minutes, kol suminkštės ir pageltonuos.
  6. Į keptuvę su apkeptu svogūnu ir česnakais sudėti išvirtas pupeles (nupylus vandenį) ir pakepti 3-4 minutes.
  7. Ant pupelių keptuvėje sudėti paprikos prieskonius, maistines mieles ir druską, gerai išmaišyti ir patiekti. Galima užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]