„Wok“ makaronai su Teriyaki padažu ir tofu


Karšti patiekalai

Supaprastintas azijietiškos virtuvės patiekalas, kuriam visus ingredientus greičiausiai jau turėsite namuose! Recepte naudojamas daržoves galima ir paįvairinti, pridėti jų daugiau ar pakeisti tokiomis, kurios labiausiai patinka Jums.

Reikės (~2 porcijoms):

  • 3 česnakų skiltelės
  • Šiek tiek svogūno
  • Sauja smulkinto brokolio (apie 90 g.)
  • Puse raudonosios saldžiosios paprikos
  • 75 g. pasirinktų „wok“ makaronų
  • 90 g. kietojo tofu

Padažui reikės:

  • Pusės daržovių sultinio kubelio
  • 110 ml karšto vandens
  • Pusės šaukštelio maltų imbierų
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 1 šaukštelis krakmolo

Eiga:

  1. Aliejuje apkepti daržoves, kitoje keptuvėje – kubeliais pjaustytą tofu. Tofu apskrudus dar galima jį sumaišyti su prieskoniais (druska ar paruoštu prieskonių mišiniu).
  2. Išmaišyti visus ingredientus skirtus padažui atskirame inde, kol viskas ištirps.
  3. Išvirtus „wok“ makaronus sumaišyti su daržovėmis ir tofu vienoje keptuvėje, ant visko užpilti sumaišytą padažą ir pakepti porą minučių, kol padažas sutirštės.
  4. Paruoštus makaronus labai tinka apibarstyti sezamo sėklomis!

Už receptą dėkojame: @plantasticka

 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]