Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems. Tik 5 minutės, keletas ingredientų ir turėsite sveikesnę veganiško majonezo alternatyvą, prisotintą baltymų.
Reikės:
- 250 g šilkinio tofu
- 60 ml vandens
- ½ a. š. druskos
- 1 a. š. svogūno miltelių
- 1 a. š. česnako miltelių
- 60 ml aliejaus (geriausia neutralaus skonio, kaip saulėgrąžų)
- 1 a. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. garstyčių (nebūtina, bet suteiks gero prieskonio)
Eiga:
- Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Viskas!
Naudokite visur, kur naudotumėte įprastą majonezą – tepkite ant sumuštinių, gardinkite mišraines, naudokite kaip padažą.
Už receptą dėkojame: Challenge 22