Rukolos pesto padažas


Kita

Dažniausiai pesto padažas gaminamas iš bazilikų. Tačiau neturint jų po ranka, tam labai tinka ir kitas ingredientas – gražgarstės (dar vadinamos rukola). Padažą galima naudoti įvairiai: tiek kaip užtepėlę, tiek drauge su kitais patiekalais – salotomis, makaronais ir kitu mėgstamu maistu. 

Reikės (nedideliam indeliui padažo):

  • 50 g šviežios rukolos
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 40 g anakardžių
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
  • 4 šaukštų (15 g) maistinių mielių
  • Maždaug 0,5 šaukštelio druskos

Eiga:

  1. Užpilkite anakardžius karštu (tik ką virusiu) vandeniu ir pamirkykite (bent 10-15 minučių).
  2. Tuomet į atskirą indą sudėkite visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek pasmulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylus nuo jų vandenį). 
  3. Sumalkite viską iki vientisos masės (rankiniu arba kitu trintuvu). Patiekti galite kaip atskirą užtepėlę arba įmaišydami padažą į makaronus, salotas bei kitus mėgstamus patiekalus. 

Recepto autorius: @plantasticka 

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]