Dažniausiai pesto padažas gaminamas iš bazilikų. Tačiau neturint jų po ranka, tam labai tinka ir kitas ingredientas – gražgarstės (dar vadinamos rukola). Padažą galima naudoti įvairiai: tiek kaip užtepėlę, tiek drauge su kitais patiekalais – salotomis, makaronais ir kitu mėgstamu maistu.
Reikės (nedideliam indeliui padažo):
- 50 g šviežios rukolos
- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 40 g anakardžių
- 2 česnako skiltelių
- 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
- 4 šaukštų (15 g) maistinių mielių
- Maždaug 0,5 šaukštelio druskos
Eiga:
- Užpilkite anakardžius karštu (tik ką virusiu) vandeniu ir pamirkykite (bent 10-15 minučių).
- Tuomet į atskirą indą sudėkite visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek pasmulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylus nuo jų vandenį).
- Sumalkite viską iki vientisos masės (rankiniu arba kitu trintuvu). Patiekti galite kaip atskirą užtepėlę arba įmaišydami padažą į makaronus, salotas bei kitus mėgstamus patiekalus.
Recepto autorius: @plantasticka