Tinginių balandėliai


Karšti patiekalai

Balandėliai, pagaminti pagal šį receptą, tikrai primins įprastus lietuviškus balandėlius, tik juos paruošti bus gerokai lengviau, ir tam prireiks tik augalinių ingredientų.

Reikės (4-5 porcijoms):

Kukuliams:

  • 100 g seitano miltų
  • 30 g kvietinių miltų
  • 15 g maistinių mielių
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelio svogūnų granulių
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • ¾ šaukštelio vištienos prieskonių (arba druskos)
  • 200 ml vandens

Kukulių virimui:

  • 1 litro vandens
  • 1 kubelio daržovių sultinio
  • ~1 šaukštelio obuolių acto

Kopūstienei:

  • 500-600 g šviežio kopūsto
  • 2 nedidelių šviežių morkų
  • 1 svogūno
  • Saujos smulkintų porų
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • Žiupsnio pipirų
  • Druskos pagal skonį (recepte dėta apie 0,5 šaukštelio)
  • 1,5 l vandens

Eiga:

  1. Sumaišyti visus sausus ingredientus kukuliams. Tuomet į masę įpilti 200 ml vandens, išmaišyti ir paminkyti rankomis, kol ji bus vientisa ir tąsi.
  2. Puode užvirti litrą vandens su kubeliu sultinio ir šaukšteliu obuolių acto. Į verdantį vandenį sudėti suformuotus kukulius (maždaug šaukštą masės suspausti į rutuliuko formą delnuose). Virti apie 30 min vis pamaišant.
  3. Kai kukuliai išvirs, juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kol jų kraštai paruduos, ir, išėmus į lėkštę, atidėti į šalį.
  4. Nuskusti ir kubeliais susmulkinti morkas, susmulkinti svogūną ir porus. Supjaustyti kopūstą – gabalėliai neturi būti labai smulkūs.
  5. Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūną ir porus, kol suminkštės.
  6. Į didesnį virimo puodą supilti 1,5 l. vandens, įdėti kubelį sultinio ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti smulkintus kopūstus, morkas, svogūną ir porus. Virti ant silpnos ugnies apie 50 min. arba kol kopūstai ir morkos bus minkšti.
  7. Į kopūstienę įdėti pomidorų padažą, obuolių actą ir paragauti ar reikia papildomai druskos (recepte buvo pridėta dar maždaug 0,5 šaukštelio).
  8. Kukulius galima sudėti į kopūstienę, kol dar karšta, kad pašiltų arba pasišildyti atskirai ir valgyti kartu.
  9. Patiekti su virtomis bulvėmis.

Recepto autorius: @plantasticka

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]