Balandėliai, pagaminti pagal šį receptą, tikrai primins įprastus lietuviškus balandėlius, tik juos paruošti bus gerokai lengviau, ir tam prireiks tik augalinių ingredientų.
Reikės (4-5 porcijoms):
Kukuliams:
- 100 g seitano miltų
- 30 g kvietinių miltų
- 15 g maistinių mielių
- 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1 šaukštelio svogūnų granulių
- ¼ šaukštelio pipirų
- ¾ šaukštelio vištienos prieskonių (arba druskos)
- 200 ml vandens
Kukulių virimui:
- 1 litro vandens
- 1 kubelio daržovių sultinio
- ~1 šaukštelio obuolių acto
Kopūstienei:
- 500-600 g šviežio kopūsto
- 2 nedidelių šviežių morkų
- 1 svogūno
- Saujos smulkintų porų
- 1 daržovių sultinio kubelio
- 2 šaukštų pomidorų padažo
- 1 šaukšto obuolių acto
- Žiupsnio pipirų
- Druskos pagal skonį (recepte dėta apie 0,5 šaukštelio)
- 1,5 l vandens
Eiga:
- Sumaišyti visus sausus ingredientus kukuliams. Tuomet į masę įpilti 200 ml vandens, išmaišyti ir paminkyti rankomis, kol ji bus vientisa ir tąsi.
- Puode užvirti litrą vandens su kubeliu sultinio ir šaukšteliu obuolių acto. Į verdantį vandenį sudėti suformuotus kukulius (maždaug šaukštą masės suspausti į rutuliuko formą delnuose). Virti apie 30 min vis pamaišant.
- Kai kukuliai išvirs, juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kol jų kraštai paruduos, ir, išėmus į lėkštę, atidėti į šalį.
- Nuskusti ir kubeliais susmulkinti morkas, susmulkinti svogūną ir porus. Supjaustyti kopūstą – gabalėliai neturi būti labai smulkūs.
- Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūną ir porus, kol suminkštės.
- Į didesnį virimo puodą supilti 1,5 l. vandens, įdėti kubelį sultinio ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti smulkintus kopūstus, morkas, svogūną ir porus. Virti ant silpnos ugnies apie 50 min. arba kol kopūstai ir morkos bus minkšti.
- Į kopūstienę įdėti pomidorų padažą, obuolių actą ir paragauti ar reikia papildomai druskos (recepte buvo pridėta dar maždaug 0,5 šaukštelio).
- Kukulius galima sudėti į kopūstienę, kol dar karšta, kad pašiltų arba pasišildyti atskirai ir valgyti kartu.
- Patiekti su virtomis bulvėmis.
Recepto autorius: @plantasticka