Cukinijų ir morkų spagečiai su migdolų pesto


Karšti patiekalai

Recepte pesto gaminimui nurodyti morkų lapeliai. Ne bėda, jei neturite morkų lapelių (aš pesto su morkų lapeliais ruošiu tik tada, kai nusiperku šviežių morkų su nenupjautais lapeliais). Vietoje morkų lapelių naudokite kitus turimus žalumynus ir jų mišinius – petražoles, bazilikus, garšvas, mėtas, lapinius kopūstus ir t.t. Ką turite, tą ir naudokite. Nes žalumynuose gausu gyvybės, vitaminų, antioksidantų ir kito mums reikalingo gėrio.

Reikės (daržovių spagečiams, 2 porcijos):

  • 1 vidutinio dydžio cukinijos
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 6 saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų gabaliukais
    saujos graikinių riešutų

Reikės (pesto, apie 500 ml):

  • apie 120 g (stipriai prikimštų dvejų stiklinių) susmulkintų morkų lapelių
  • 200 g migdolų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
  • 6 š. mielių dribsnių (angl. “nutritional yeast“)
  • 6 skiltelių česnakų
  • 4 š. citrinos sulčių
  • 140 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • mažo žiuspnelio druskos (nepadauginkite, sūrumo bus nuo mielių dribsnių)

Eiga:

  1. Pirmiausiai pasigaminame pesto. Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudedame į maisto kombainą. Smulkiname iki mažų gabaliukų. Stengiames per stipriai nesusmulkinti, nes skaniau, kai lieka nedideli migdolų gabaliukai. Įpilame aliejų ir dar pasmulkiname. Paragaujame ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis, česnaku, druska. Paruoštą pesto sudedame į sandarų indelį (padažo turėtų gautis daugiau nei 2 porcijoms).
  2.  Cukiniją ir morkas supjaustome plonais spagečiais spiraline daržovių pjaustykle, tarka, specialiu skustuku arba tiesiog peiliu (per cukinijos ir morkos ilgį išilgai supjaustome ilgais griežinėliais, o paskui juos išilgai supjaustome į plonas juosteles).
  3. Cukinijų ir morkų spagečius (jei spagečiai gavosi per daug ilgi – taip kartais nutinka pjaustant spiraline pjaustykle – patrumpiname juos žirklėmis) sumaišome su norimu kiekiu paruošto pesto. Paragaujame – jei reikia, užberiame druskos ir pipirų, gal mažą šlakelį citrinos sulčių (man dažniausiai norisi). Jei pesto sunkiai pasiskirsto, palaukite kelias minutes. Netrukus cukinijos pradės išskirti savo sultis ir pesto išsimaišys geriau.
  4.  Sumaišytus su pesto daržovių spagečius paskirstome į du dubenėlius, sudedame saulėje džiovintus pomidorus, užberiame graikinius riešutus ir papildomai po šaukštelį pesto. Nieko nelaukiant pradedame mėgautis, kol cukinijos nepaleido visų savo sulčių. Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]