Sviestinis moliūgas įdarytas augaliniu faršu


Karšti patiekalai

Nudžiuginkite šeimą ar draugus savaitgalio pietums paruošdami įdarytą sviestinį moliūgą su „Garden Gourmet“ augaliniu faršu.

Reikės:

  • 1 pakuotės „Garden Gourmet“ augalinio faršo
  • 200 g ryžių arba 150 g bolivinės balandos kruopų
  • 2 vidutinių sviestinių moliūgų
  • 1 obuolio
  • 100 g šviežių arba džiovintų spanguolių
  • Šakelės rozmarino ir šalavijo (jeigu mėgstate)
  • Alyvuogių aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Moliūgus perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Nupjautas puses patepkite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pabarstykite druska, pipirais ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
  2. Moliūgus kepkite apie 40 minučių, kol jie iškeps ir šiek tiek apskrus (vidus turi suminkštėti). Po maždaug 30 pirmųjų minučių moliūgus apverskite.
  3. Išvirkite ryžius arba bolivinės balandos kruopas ir tuo tarpu pasmulkinkite džiovintas arba šviežias spanguoles, mažais gabalėliais supjaustykite obuolį, smulkiai supjaustykite žoleles (šiek tiek jų atsidėdami papuošimui).
  4. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite „Garden Gourmet“ faršą, kol jis šiek tiek apskrus. Paskaninkite mėgstamais prieskoniais. Suberkite žoleles, obuolių gabaliukus, džiovintas spanguoles ir pakepinkite.
  5. Išimkite moliūgus iš orkaitės. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir šaukštu išskobkite šiek tiek minkštimo. Išimtą minkštimą supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su ryžių / bolivinės balandos ir faršo mišiniu. Įdarykite moliūgus mišiniu ir prieš patiekdami apkepkite orkaitėje, kol sušils.
  6. Papuoškite smulkintomis žolelėmis ir spanguolėmis.

Skanaus!

Recepto autorius: @garden_gourmet_lt

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]