Nudžiuginkite šeimą ar draugus savaitgalio pietums paruošdami įdarytą sviestinį moliūgą su „Garden Gourmet“ augaliniu faršu.
Reikės:
- 1 pakuotės „Garden Gourmet“ augalinio faršo
- 200 g ryžių arba 150 g bolivinės balandos kruopų
- 2 vidutinių sviestinių moliūgų
- 1 obuolio
- 100 g šviežių arba džiovintų spanguolių
- Šakelės rozmarino ir šalavijo (jeigu mėgstate)
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Moliūgus perpjaukite išilgai ir išimkite sėklas. Nupjautas puses patepkite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pabarstykite druska, pipirais ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
- Moliūgus kepkite apie 40 minučių, kol jie iškeps ir šiek tiek apskrus (vidus turi suminkštėti). Po maždaug 30 pirmųjų minučių moliūgus apverskite.
- Išvirkite ryžius arba bolivinės balandos kruopas ir tuo tarpu pasmulkinkite džiovintas arba šviežias spanguoles, mažais gabalėliais supjaustykite obuolį, smulkiai supjaustykite žoleles (šiek tiek jų atsidėdami papuošimui).
- Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite „Garden Gourmet“ faršą, kol jis šiek tiek apskrus. Paskaninkite mėgstamais prieskoniais. Suberkite žoleles, obuolių gabaliukus, džiovintas spanguoles ir pakepinkite.
- Išimkite moliūgus iš orkaitės. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir šaukštu išskobkite šiek tiek minkštimo. Išimtą minkštimą supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su ryžių / bolivinės balandos ir faršo mišiniu. Įdarykite moliūgus mišiniu ir prieš patiekdami apkepkite orkaitėje, kol sušils.
- Papuoškite smulkintomis žolelėmis ir spanguolėmis.
Skanaus!
Recepto autorius: @garden_gourmet_lt