Ar kada pagalvojote, kad augalinį rūkytos lašišos variantą visai nesunkiai galite pasigaminti namie? Daugumą ingredientų jau tikrai turėsite savo virtuvėje. Vienas neįprastesnis produktas, kurio prireiks labai nedidelio kiekio, bet kuris yra visa esmė – skystas dūmas. Būtent jis suteiks rūkytą prieskonį ir labai primins jau pamėgtą lašišą. Jeigu neturite jo, galite keisti į rūkytos paprikos miltelius, bet jei yra galimybė įsigyti – padarykite tai. Pamėginę šį receptą, tikime, norėsite dar, o skysto dūmo buteliuko užteks ilgam.
Morkišai reikės:
- 2 didelių morkų
- 1 v. š. skysto dūmo („Liquid smoke“)
- 1 v. š. sojų padažo
- 1 a. š. svogūno miltelių
- 1 a. š. česnako miltelių
- 1 Nori dumblio lapo
- 6 v. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz., saulėgrąžų)
- žiupsnelio druskos
Tofu sūrio kremui reikės:
- 180 g nusausinto kietojo tofu
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelės
- 1 v. š. maistinių mielių dribsnių
- 1 a. š. acto
- svogūno laiškų ar kitų mėgstamų žalumynų
- druskos pagal skonį
Eiga:
- Kadangi morkišą reikia marinuoti 24 val. arba bent per naktį, ją reikėtų pasiruošti iš anksto.
- Morkas sutarkuojame arba supjaustome gan plonomis juostelėmis ir gariname apie 12-15 min. (priklausant kokio storumo juostelės). Neturint garų puodo, galima ir virti. Morkos turi būti gerai suminkštėjusios, bet neištižusios.
- Inde, kur marinuosime morkas, sumaišome visus likusius ingredientus skirtus morkišai, Nori lapus suplėšome į mažus gabaliukus.
- Morkoms suminkštėjus, leidžiame joms atvėsti ir dedame į paruoštą marinatą. Gerai pakratome indą, kad viskas gerai susimaišytų ir paliekame šaldytuve marinuotis 24 val. arba bent per naktį. Kuo ilgiau morkos pastovės, tuo bus skaniau.
- Tofu kremui visus ingredientus sutriname maisto smulkintuvu ar trintuvu. Koreguojame skonį citrina ar druska, jei reikia.
- Tepame kremą ant savo mėgstamos duonos, užsidedame morkišos ir pagardiname citrinos sultimis ir žalumynais. Skanaus!
Už receptą dėkojame: @tofuvisainefu