Špinatų ir žirnelių salotos su braškėmis


Salotos

Šios salotos yra tikras vasaros hitas. Gaivos, sultingos ir puikiai tinkančios kaip lengvas užkandis.

Reikės (2 porcijoms):

  • 100 g špinatų ir gražgarstės mišinio
  • 1 mažo agurko, supjaustyto plonais griežinėliais
  • 1/2 stikl. šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių
  • 6 didesnių braškių, supjaustytų griežinėliais
  • 1/2 raudono svogūno, susmulkinto
  • dviejų saujų migdolų riešutų ar jų riekelių, arba graikinių riešutų

Padažui:

  1. 1 stikl. braškių
  2. 3 a.š. tarkuoto imbiero
  3. 2 š. žalios citrinos (lime) sulčių
  4. 1 a.š. klevų sirupo
  5. 1 š. riešutų sviesto
  6. žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
  2. Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
  3. Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstę, ant viršaus sudedame agurką, žirnelius, braškes ir svogūną. Užpilame padažu ir užberiame riešutus.
    Skanaus!

Recepto autorius: @Jūratė Navikienė

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]