Švieži pomidorai puikiai tinka ne tik šaltiems, bet ir įvairiems karštiems patiekalams – pavyzdžiui, spagečiams. Šį receptą taip pat galite praturtinti bet kuriomis kitomis pasirinktomis daržovėmis.
Reikės (1 porcijai):
- 1 porcijos spagečių (apie 50-60 g nevirtų)
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio pomidorų pastos
- Saujos juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
- Šiek tiek druskos
- Saujos mažų pomidorų
- Šiek tiek cukinijos
- Saulėje džiovintų pomidorų (maždaug 2-3 gabaliukų)
- Šiek tiek šaldytų arba šviežių bazilikų
- Šaukšto maistinių mielių
Eiga:
- Išvirti spagečius.
- Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkintus česnakus ir svogūną bei apkepti, kol šių daržovių gabalėliai taps skaidrūs.
- Kartu į keptuvę sudėti smulkintus cukiniją ir pomidorus, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus. Kepti kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Pajutus, kad gabalėliai gali prikepti, įpilti šiek tiek vandens. Daržovėms iškepus, sudėti pomidorų pastą, įberti druskos, įpilti šiek tiek vandens ir išmaišyti.
- Sumaišyti keptas daržoves su spagečiais ir bazilikais.
- Patiekiant užberti maždaug šaukštą maistinių mielių.
Recepto autorius: @plantasticka