Augalinės, įprastų gyvūninių produktų alternatyvos puikiai tinka mitybai paįvairinti, kuomet norisi kažko daugiau, negu tik daržovės ar kiti, tiesiai iš gamtos atkeliavę produktai. O dar geriau, kai alternatyvūs produktai jėgas sujungia su natūralumu! Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių lentynose galite rasti tiek augalinių produktų alternatyvų, tiek kokybiškų „Well Done“ prekinio ženklo kruopų bei daržovių – visko, ko reikia šio maistingo patiekalo gamybai. Patiekalo akcentas – augalinio faršo kebabai ant iešmelio, pagaminti naudojant „Garden Gourmet“ produkciją, kuriuos papildo bolivinės balandos salotos.
Reikės (2 porcijoms):
- 400 g „Garden Gourmet“ augalinio faršo (2 pakelių po 200 g)
- 2-3 v.š. natūralaus pomidorų padažo arba pastos
- 1 a.š. saldžios paprikos (maltų prieskonių)
- 1 a.š. česnako granulių prieskonių
- 1 a.š. raudonėlio prieskonių
- 0,5 a.š. malto kumino
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
- 200 g „Well Done” bolivinės balandos kruopų (nevirtų)
- 200 g smulkiavaisių „Well done” pomidoriukų
- 150 g agurko
- 150 g juodųjų „Well Done“ alyvuogių be kauliukų
- Šviežios mėtos (pasirinktinai)
- 3 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. Dijon garstyčių
- 1 v.š. klevų sirupo
- 0,5 citrinos sulčių
- 1-2 v.š. aliejaus (faršo kebabams aptepti)
- 1-2 nedidelių pitos duonelių
Eiga:
- Abu pakelius faršo dedame į dubenį ir sumaišome su prieskoniais bei pomidorų padažu.
- Gautą masę padaliname į keturias lygias dalis ir, lipdydami ant medinio iešmelio, formuojame pailgus kebabus (procesą palengvins lengvas rankų suvilgymas šaltu vandeniu). Suformuotus kebabus aptepame aliejumi.
- Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimu „vėjelis viršus-apačia“).
- Kol faršo kebabai kepa, pasiruošiame salotas.
- Bolivinės balandos kruopas beriame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į nedidelį virimui skirtą puodą ir užpilame šaltu vandeniu, santykiu 1:2 (reikalingas vandens kiekis – dukart didesnis nei kruopų svoris, šiuo atveju 400 ml)
- Verdame apie 15 minučių, jeigu reikia – pasūdome.
- Nuplauname ir supjaustome pomidorus bei agurką. Susmulkiname mėtos lapelius.
- Sumaišome padažui skirtus ingredientus – alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias bei citrinos sultis.
- Į išvirusias ir kiek atvėsusias bolivinės balandos kruopas dedame pomidorą, agurką, nusausintas alyvuoges bei mėtą. Užpilame padažu ir išmaišome.
- Patiekiame lėkštėje su augalinio faršo kebabais bei pitos duonele.
Skanaus!
Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)