Sojos faršo kebabai ant iešmelio


Karšti patiekalai

Augalinės, įprastų gyvūninių produktų alternatyvos puikiai tinka mitybai paįvairinti, kuomet norisi kažko daugiau, negu tik daržovės ar kiti, tiesiai iš gamtos atkeliavę produktai. O dar geriau, kai alternatyvūs produktai jėgas sujungia su natūralumu! Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių lentynose galite rasti tiek augalinių produktų alternatyvų, tiek kokybiškų „Well Done“ prekinio ženklo kruopų bei daržovių – visko, ko reikia šio maistingo patiekalo gamybai. Patiekalo akcentas – augalinio faršo kebabai ant iešmelio, pagaminti naudojant „Garden Gourmet“ produkciją, kuriuos papildo bolivinės balandos salotos.

Reikės (2 porcijoms):

  • 400 g „Garden Gourmet“ augalinio faršo (2 pakelių po 200 g)
  • 2-3 v.š. natūralaus pomidorų padažo arba pastos
  • 1 a.š. saldžios paprikos (maltų prieskonių)
  • 1 a.š. česnako granulių prieskonių
  • 1 a.š. raudonėlio prieskonių
  • 0,5 a.š. malto kumino
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio druskos (pagal skonį)
  • 200 g „Well Done” bolivinės balandos kruopų (nevirtų)
  • 200 g smulkiavaisių „Well done” pomidoriukų
  • 150 g agurko
  • 150 g juodųjų „Well Done“ alyvuogių be kauliukų
  • Šviežios mėtos (pasirinktinai)
  • 3 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. Dijon garstyčių
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1-2 v.š. aliejaus (faršo kebabams aptepti)
  • 1-2 nedidelių pitos duonelių

Eiga:

  1. Abu pakelius faršo dedame į dubenį ir sumaišome su prieskoniais bei pomidorų padažu.
  2. Gautą masę padaliname į keturias lygias dalis ir, lipdydami ant medinio iešmelio, formuojame pailgus kebabus (procesą palengvins lengvas rankų suvilgymas šaltu vandeniu). Suformuotus kebabus aptepame aliejumi.
  3. Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimu „vėjelis viršus-apačia“).
  4. Kol faršo kebabai kepa, pasiruošiame salotas.
  5. Bolivinės balandos kruopas beriame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Suberiame į nedidelį virimui skirtą puodą ir užpilame šaltu vandeniu, santykiu 1:2 (reikalingas vandens kiekis – dukart didesnis nei kruopų svoris, šiuo atveju 400 ml)
  6. Verdame apie 15 minučių, jeigu reikia – pasūdome.
  7. Nuplauname ir supjaustome pomidorus bei agurką. Susmulkiname mėtos lapelius.
  8. Sumaišome padažui skirtus ingredientus – alyvuogių aliejų, klevų sirupą, garstyčias bei citrinos sultis.
  9. Į išvirusias ir kiek atvėsusias bolivinės balandos kruopas dedame pomidorą, agurką, nusausintas alyvuoges bei mėtą. Užpilame padažu ir išmaišome.
  10. Patiekiame lėkštėje su augalinio faršo kebabais bei pitos duonele.

Skanaus!

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]