Šis guliašas yra toks, kokį vaikystėje gamindavo močiutės – su tirštu padažu ir sultingais sojos gabaliukais. Rekomenduojame pasigaminti visiems, pasiilgusiems paprasto, tradicinio maisto. Bulvių košė bei rauginti agurkėliai būtini patiekalo tobulam užbaigimui.
Reikės:
- 1 svogūno
- šlakelio aliejaus kepimui
- 2 morkų
- 1 pakelio sojos gabaliukų
- 1 puodelio daržovių sultinio
- 3 šaukštai vorčesterio padažo
- 2 šaukštai miltų
- 5 šaukštai pomidorų pastos (arba padažo)
- 1 puodelio vandens
- šiek tiek krapų/petražolių
Eiga:
- Pirmiausiai paruošiame sojos gabaliukus. Supilame sultinį ir vorčesterio padažą, tuomet sudedame sojos gabaliukus. Maišome, kol sultinio mišinys įsigeria į gabaliukus.
- Svogūną supjaustome. Dedame pjaustytą svogūną į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Netrukus sudedame morkas. Pakepame 3-4 minutes.
- Stiklinėje vandens sumaišome 2 šaukštus miltų ir 5 šaukštus pomidorų pastos. Atidedame į šalį.
- Į kepančius svogūnus su morkomis sudedame sudrėkintus sojos gabaliukus. Pakepiname kelias minutes.
- Į keptuvę supilame stiklinę vandens su miltais ir pomidorų pasta. Maišydami dar pakepame keletą minučių. Užbarstome krapų ar petražolių.
- Patiekiame su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Skanaus!