Sėklainiai


Desertai, Užkandžiai

Traškus, viliojantis ir labai paprastas saldus užkandukas, kupinas vertingų mineralinių ir skaidulinių medžiagų, nesočiųjų riebalinių rūgščių.

Reikės:

  • 100 g saulėgrąžų sėklų
  • 40 g moliūgų sėklų
  • 30 g sezamo sėklų
  • 30 g avižinių dribsnių
  • 55 g agavų sirupo
  • 50 g džiovintų spanguolių (nebūtina)
  • Karščiui atsparios silikoninės formos. Ji gali būti skirta mini keksiukų, saldainių gaminimui.

Eiga:

  1. Į silikoninės formelės duobutes išdėliojame džiovintas spanguoles. Šį žingsnį
    galima praleisti.
  2.  Saulėgrąžų sėklas, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius paskrudiname sausoje keptuvėje kiekvieną ingredientą atskirai. Tada į keptuvę supilame visus paskrudintus ingredientus, sezamo sėklas ir agavų sirupą.
  3.  Dvi minutes kaitiname vidutinio karštumo keptuvėje, intensyviai maišydami.
  4. Karštą masę arbatiniu šaukšteliu dedame į formelės duobutes ir stipriai paspaudžiame.
  5.  Po ~ 15min. sėklainius galima išimti iš formos. Skanaus!
  6. Patartina suvartoti per 3-4 dienas. Laikant ilgiau, sėklainiai praranda traškumą. Jei norite išsaugoti traškius keletą mėnesių, galite užšaldyti.

Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]