Traškus, viliojantis ir labai paprastas saldus užkandukas, kupinas vertingų mineralinių ir skaidulinių medžiagų, nesočiųjų riebalinių rūgščių.
Reikės:
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 40 g moliūgų sėklų
- 30 g sezamo sėklų
- 30 g avižinių dribsnių
- 55 g agavų sirupo
- 50 g džiovintų spanguolių (nebūtina)
- Karščiui atsparios silikoninės formos. Ji gali būti skirta mini keksiukų, saldainių gaminimui.
Eiga:
- Į silikoninės formelės duobutes išdėliojame džiovintas spanguoles. Šį žingsnį
galima praleisti. - Saulėgrąžų sėklas, moliūgų sėklas ir avižinius dribsnius paskrudiname sausoje keptuvėje kiekvieną ingredientą atskirai. Tada į keptuvę supilame visus paskrudintus ingredientus, sezamo sėklas ir agavų sirupą.
- Dvi minutes kaitiname vidutinio karštumo keptuvėje, intensyviai maišydami.
- Karštą masę arbatiniu šaukšteliu dedame į formelės duobutes ir stipriai paspaudžiame.
- Po ~ 15min. sėklainius galima išimti iš formos. Skanaus!
- Patartina suvartoti per 3-4 dienas. Laikant ilgiau, sėklainiai praranda traškumą. Jei norite išsaugoti traškius keletą mėnesių, galite užšaldyti.
Recepto autorius: Puodų ir knygų klubas