Vyšnios ir šokoladas – daugelio mėgstamas skonių derinys. Minkšti recepte aprašyti sausainiai, pasižymintys švelnia šviežių vyšnių rūgštele, būtent tokį derinį ir įkūnija.
Reikės (maždaug 14 sausainių):
- 120 g kvietinių miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 50 ml kokosų aliejaus
- 70 g rudojo cukraus
- 1 gerai sunokusio banano
- 50 g juodojo šokolado diskelių (arba smulkinto juodojo šokolado)
- 2 šaukštelių nesaldintos kakavos
- 140 g šviežių vyšnių
Eiga:
- Pašalinkite iš vyšnių kauliukus. Tai galite padaryti su specialiu kauliukų išėmimui skirtu įrankiu, o, jei neturite tokio neturite, išstumkite kauliukus paprastu mediniu iešmeliu (didesnėms vyšnioms naudokite šiaudelį). Vyšnias šiek tiek susmulkinkite, perpjaudami per puse arba į keturias dalis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
- Sumaišykite sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską.
- Sutrinkite bananą šakute iki vientisos masės. Tada sumaišykite su ištirpintu kokosų aliejumi, cukrumi.
- Supilkite banano masę į prieš tai paruoštą miltų masę ir išmaišykite. Kartu sudėkite šokolado diskelius ir smulkintas vyšnias. Išmaišykite.
- Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą dėkite maždaug po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Išdėliokite juos 2-3 cm atstumu vienas nuo kito, nes kepant sausainių tešla šiek tiek išsiplės. Iš paruoštos tešlos turėtų gautis maždaug 14 sausainių.
- Kepkite maždaug 15-20 minučių (kol sausainiai lengvai paruduos).
- Išėmę iš orkaitės, palikite sausainius atvėsti skardoje. Sausainiams šiek tiek pravėsus, sudėkite juos į atskirą indą arba lėkštę, kad atvėstų pilnai.
Recepto autorius: @plantasticka