Apelsininis migdolų pyragas


Desertai

Reikės:

  • 1 1/4 puodelių miltų be glitimo
  • 1 puodelis migdolų miltų
  • 1 puodelis nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 puodelis šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 1/2 puodelio migdolų aliejaus
  • 3 vidutinių apelsinų žievelės
  • 1 v. š. obuolių sidro acto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. kepimo sodos
  • 50 g migdolų riekelių
  • cukraus pudros papuošimui

Kaip gaminti:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 185 laipsnių temperatūros su vėjeliu iš viršaus ir apačios. Į apvalią kepimo formą su nusegamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Popierius turi padengti dugną bei šonus.
  2. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be glitimo, migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius bei sodą. Atskirai sumaišome šlapius ingredientus: apelsino sultis, migdolų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą ir apelsino žievelę. Šlapių ingredientų mišinį pilame į sausų ir išmaišome mentele, kol masė taps vientisa. Svarbu nepermaišyti. Gautą masę pilame į kepimo formą ir lengvai papurtome, kad tolygiai pasiskleistų. Ant viršaus užberiame migdolų riekeles.
  3. Kepame 185 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Leidžiame visiškai atvėsti ir išimame iš kepimo formos. Viršų pabarstome cukraus pudra.

Recepto autorius: Aistė Aužbikavičiūtė (Buckwheat & Vanilla Studio)

Norite dar daugiau skanių augalinių receptų?
Registruokitės į mūsų 22-jų dienų augalinių atradimų programą ir nemokamai gaukite kasdienių receptų ir svarbių patarimų!

Panašūs receptai

Rodoma  [tcb_pagination_current_page]  iš [tcb_pagination_total_pages]