Naminiais sausainiais galima pradžiuginti ne tik save, bet ir draugus, šeimą ar bendradarbius. Šie sausainiai yra lengvai pagaminami ir skoniu labai panašūs į pirktinius sausainius su šokolado gabalėliais, todėl nepaliks abejingų!
Reikės (9-10 sausainių):
- 120 g kvietinių miltų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 50 g balto cukraus
- 60 g juodojo šokolado diskelių
- 2 šaukštų augalinio pieno (recepte naudotas migdolų)
- 2 šaukštų ištirpdyto augalinio sviesto/margarino (50 g)
- Pora vanilės aromato lašų (nebūtina)
Eiga:
- Per sietelį į indą suberti miltus, įdėti kepimo miltelius, druską, cukrų, šokolado diskelius ir išmaišyti.
- Supilti tirpdytą sviestą/margariną (svarbu, kad būtų jau atvėsęs), pieną ir vanilės aromato lašus. Viską maišyti šaukštu, o kai masė pradės formuotis į labiau vientisą, paminkyti rankomis, kol neliks miltų.
- Iš masės suformuoti rutulį, susukti į maistinę plėvelę (nebūtina) ir palaikyti šaldiklyje 30-40 min.
- Prieš išimant tešlą iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.
- Išėmus tešlą, atgnybti po maždaug šaukštą masės ir rankose suformuoti rutuliukus. Išdėlioti juos kepimo skardoje toliau vienas nuo kito.
- Sausainius kepti apie 15 min. Jeigu sausainiai liko gan apvalios formos ir neišsileido, iškart išėmus iš orkaitės atsargiai prispausti su šaukštu, kad būtų panašesni į sausainių formą.
- Sausainius palikti 10-15 min kepimo skardoje, o vėliau perkelti į lėkštę ir leisti atvėsti, kad dar sukietėtų.
Recepto autorius: @plantasticka