Norint paryškinti įprastinį humusą pakanka į jį įdėti burokėlių – tiek nedaug pastangų, o maistas iškart gražesnis. Į šį humusą galima įdėti ir daugiau česnakų, jei norisi aštrumo.
Reikės:
- 1 česnakų skiltelės
- skardinės konservuotų avinžirnių (be skysčio)
- šaukštas alyvuogių aliejaus
- apie 0,5 šaukštelio druskos
- 1 mažo virto burokėlio
Eiga:
- Į indą sudėti smulkintą česnaką, avinžirnius, aliejų, smulkintą burokėlį ir druską.
- Viską sumalti rankiniu trintuvu.
Tinka su keptomis saldžiosiomis ar paprastomis bulvėmis, kitiems užkandžiams, taip pat labai tinka sumuštiniams – užtepus humuso ir upjausčius pomidorų, papuošus kanapių sėklomis.
Recepto autorius: @plantasticka